A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Lappföldtől a Bledi-tóig - utazások adventkor

Vágólapra másolva!
Ha maradt még pár nap szabadságunk az évre, akkor azt érdemes még most kivenni, és csapni egy hangulatos adventi vakációt. Forralt borozás, vagy egy jó korsó sör és egy kis knédlivel, netán séta egy csodálatos szépségül tóparton, esetleg találkozás az igazi Mikulással? A szomszédos Bécs vagy éppen Prága, netán a szlovéniai Bled városa ideális célpont egy hosszú hétvége, így karácsony előtt, ha pedig kifejezetten gyerekeinknek szeretnénk meglepetést szerezni, akkor pedig irány Lappföld, ahol a legenda életre kel.
Vágólapra másolva!

Egynapos kiruccanás Bécsbe

Bécs városa alig több, mint két óra alatt elérhető, így ez ideális célpont, ha nem maradt már szabadnapunk, hiszen azt is megtehetjük, hogy reggel megyünk, este pedig jövünk. Az adventi vásárt a Városháza előtti téren rendezik meg minden év novemberétől egészen karácsonyig. Kézművesek, iparművészek, ékszerészek, bőrművesek teszik ki portékáikat, és persze rengeteg ehető finomsággal is találkozhatunk a vásárban.

Forrás: [origo]

Feltétlenül kóstoljuk meg a forralt bort és/vagy a puncsot, de persze csak óvatosan mert az édes ízek miatt alig érezhető az alkohol, így becsapós finomságokkal állunk szemben. Ha éppen a forraltborozás miatt nem szeretnénk autóval menni, akkor válasszuk az egynapos buszos kirándulást: a hurrányaralunk.hu szervez buszos túrákat Bécsbe, fejenként 7000 forintért. Az ár tartalmazza a busz utat és az utasbiztosítást is. Városnézés és az adventi vásár meglátogatása is szerepel a kínálatban, de természetesen szabadidő is rendelkezésre áll.

Prágai kirándulás

A csehek fővárosa kicsit ugyan messzebb van hazánktól, ezért ide érdemes legalább egy hosszú hétvégére érkezni. Budapesttől 530 kilométerre található a város, 5-6 óra alatt kényelmesen oda lehet érni autóval. Választhatunk buszos utazást is, egy háromnapos túrát szállással,biztosítással és reggelivel együtt kb. 50 ezer forintból ki is hozhatunk.

Forrás: [origo]

Prágában rengeteg látnivaló vár bennünket. Ha itt járunk, feltétlenül nézzük meg a Károly hidat és környéket, a Vencel teret, a Vár-negyedet azon belül is az aranyművesek utcáját, a Zsidó negyedet - itt a zsidó múzeum is nagyon érdekes, az Óvárost (Tynn templom, a híres csillagászati óra és a Szent Miklós templom). A cseheknél nagyon jókat lehet enni-inni: feltétlenül kóstoljuk meg a helyi specialitást, a knédlit és a káposztát (persze főtt húst is adnak mellé, de nem ez a lényeg) majd öblítsük le a finom falatokat egy jófajta cseh sörrel. November végétől Prágában is rendeznek adventi vásárt a Vencel téren és az óvárosi téren is.

Vendégségben a Mikulásnál

Ha valami igazán különlegessel szeretnénk meglepni kisgyermekeinket, akkor nincs is megfelelőbb úti cél, mint december elején elvinni őket Finnországba, Lappföldre, oda, ahonnan az igazi Mikulás származik. Feltétlenül készüljünk meleg ruhákkal, sapkával, sállal és hótaposó csizmával ,mert arrafelé az időjárás nem kímél bennünket, akár mínusz 15-20 fok is lehet napközben. A 4 napos utazás díja tartalmazza a repülőjegy árát, a szállást egy éjszakára reggelivel, a magyar nyelvű idegenvezetést, a transzfereket, a látogatást mikulásfalvára, egy termo ruhát, a gyerekeknek Törpi meglepetést és az utasbiztosítást is. Budapestről a Malév charter járatot üzemeltet Rovaniemi városába.

Forrás: [origo]

Rengeteg fakultatív programot is kínálnak (ezekre előzetesen kell bejelentkezni), érdemes kipróbálni például hómobilos szafarit, megnézni a rénszarvasfarmot vagy éppen felpattanni egy kutyaszánra.

A Bledi-tó

Bled városa alig 500 kilométerre fekszik Budapesttől, a festői szépségű település Szlovénia egyik legkedveltebb úti célja, turistalátványossága lett az elmúlt évek során. A Bledi-tó télen és nyáron is egyaránt gyönyörű, közepén egy kis sziget található, rajta a város legfőbb nevezetessége a Csodatevő Madonna barokk stílusú kegytemploma található.

Forrás: [origo]

Kocsival kényelmesen 5 óra alatt oda lehet érni, szállást érdemes előre foglalni, például a Hotel Krimben, ahol 3 éjszaka félpanziós ellátással már 39 ezer forinttól elérhető. Minden évben ilyentájt rendezik meg a "Merry December" ünnepségsorozatot a városban. Ilyenkor nap, mint nap valamilyen adventhez kapcsolódó programmal várják az érdeklődőket a szervezők. Rendeznek adventi kézműves vásárt, kiállítást adventi tárgyakból, továbbá előadásokat és koncerteket tartanak szabadtéri eszem-iszommal egybekötve.

Szauer Judit

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!