Turistaűrhajókat indíthat egy floridai repülőtér

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is engedélyt kapott egy floridai repülőtér, hogy a nem túl távoli jövőben űrrepülőtérként is működhet. Ennek birtokában kereskedelmi célú turistaűrhajók indulhatnak a jacksonville-i légikikötőből.
Vágólapra másolva!

A floridai Jacksonville-ben található Cecil Field repülőtérről indulhatnak a jövőben a Virgin Galactic és más cégek turistaűrhajói, mivel a légikikötő megkapta az ehhez szükséges engedélyeket.

Az űrhajók, illetve az azokat hordozó repülőgépek a reptér közel 4 kilométer hosszú és 61 méter széles kifutópályáról startolhatnak. Ez az egyik legnagyobb kifutópálya Floridában.

Forrás: AFP

Az űrturizmus úttörőcégének számító Virgin Galactic, amely a múlt hónapban mutatta be hat új turistaűrhajója közül az első darabot, először egy kaliforniai bázisról indítja majd a gépeit és részt vesz egy teljesen új, Új-Mexikóban épülő űrrepülőtér kialakításában.


Űrutazás a Virginnel

A még csak készülőben lévő új-mexikói létesítménnyel szemben a floridai Cecil Field előnye, hogy már rendelkezik az összes szükséges berendezéssel, így akár már holnaptól indulhatnának a turista űrhajók.

A Virgin Galactic 200 ezer dollárért kínálja a helyeket a turistaűrhajókra, s az első járatok már egytől-egyig beteltek, s több százan érdeklődnek az utazás iránt - írja a Reuters.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!