A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

A Louvre-ra hasonlít majd a Szépművészeti Múzeum

Vágólapra másolva!
Előreláthatóan június közepe és szeptember közepe között zárva tart majd a Szépművészeti Múzeum az új látogató- és turisztikai központ belső munkálatainak megkezdése miatt, utána pedig átmenetileg a Városliget felől lesz a bejárat.
Vágólapra másolva!

A következő, nemzetközi jelentőségű időszaki kiállítást Nuda Veritas - Gustav Klimt és bécsi szecesszió kezdetei 1895-1905 címmel 2010. szeptember 22. és 2011. január 9. között tervezik megrendezni - hangzott el a MUISZ csütörtöki tájékoztatóján.

A térszint alatti bővítés során két szinten csaknem 9 ezer négyzetmétert építenek be, kávéházat, éttermet, múzeumpedagógia helyiségeket, 80-100 férőhelyes koncert-, illetve mozitermet alakítanak ki. A beépítés érdekessége, hogy a födém nem lesz teljesen zárt, tehát fentről le lehet majd látni. Az eredeti elképzelés szerint a Louvre-piramis mintájára üvegkockán át vezetne a bejárat a múzeumba, ám ez most módosítás alatt áll. Az építési munkálatok a Hősök tere forgalmát alapvetően nem fogják zavarni, mert a bővítés a zöldterületen belül marad, az úttest alá már nem terjed ki. Az új központot várhatóan 2011 őszén adják át, a tervezett költségvetés megközelíti a 4,5 milliárd forintot - olvasható a Turizmus Panoráma Bulletinben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!