A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A japán Skymark Airlines diszkont légitársaság bejelentette, hogy a négy darabot rendel az Airbus A380-as szuperjumbo repülőgépből. A típussal az elmúlt napokban több probléma is akadt, a Qantas ausztrál légitársaság egyik járatán felrobbant az egyik hajtómű.
Vágólapra másolva!

A japán Skymark Airlines bejelentette, hogy négy darab Airbus A380-as utasszállító repülőgépet rendel a francia gyártótól. A megállapodást 2011 elején véglegesítik és a légitársaság opciós vásárlási jogot kap két további gépre is - írja a Business Week.

A bejelentést megelőző napokban súlyos hibákra derült fény az A380-asok hajtóműveivel kapcsolatban. Az ausztrál Qantas légitársaság egyik szuperjumbóján repülés közben felrobbant az egyik motor, a gép sikeres kényszerleszállást hajtott végre Szingapúrban. A Qantas az eset után mind a hat A380-asát leállította a vizsgálatok idejére és hasonlóan járt el a Singapore Airlines is.

Az első feltételezések szerint a meghibásodást anyagfáradás, vagy a hajtómű tervezési hibája okozta, az első vizsgálatok pedig megállapították, hogy szivárgott az olaj a meghibásodott hajtóműből.

A Skymark légitársaság jelenleg csak belföldi járatokat üzemeltet japán városok között, de három éven belül nemzetközi járatokat is indítana, ezekhez van szüksége az akár 500 fő befogadására is képes kétszintes gépekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!