A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5

Az oroszok kedvence lett Hévíz

Vágólapra másolva!
Tavaly először egymilliónál is több vendégéjszakát töltöttek el a turisták Hévízen, miközben nőtt az ott eltöltött idő hossza is. A legtöbben Németországból érkeznek, igaz, onnan egyre kevesebben. Ugrásszerűen nőtt ugyanakkor az orosz, az ukrán és szlovák vendégek száma.  2011-ben 441 millió forintra nőtt a város idegenforgalmiadó-bevétele.
Vágólapra másolva!

A vidéki települések közül Hévíz lett a leglátogatottabb város 2011-ben - közölte sajtótájékoztatón csütörtökön a város polgármestere. Papp Gábor elmondása szerint a 2009-ben még 727 ezres vendégéjszakaszámot 2010-re közel 999 ezerre növelték, tavaly pedig 1 millió 51 ezerre emelkedett.

Papp Gábor szerint a városnak sikerült új piacokat is nyitnia, emellett az elmúlt évben elindított rendezvénysorozataival is újabb vendégeket tudott megnyerni. A hévízi fejlesztések között említette a római romkert felújítását, az Alsópáhokkal közös kerékpárút megépítését és több szálloda szolgáltatásbővítéseit. A további tervekről elmondta, hogy a város szeretne aktívabban bekapcsolódni a közeli sármelléki repülőtér üzemeltetésébe, és erről várhatóan rövid időn belül döntés születik.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy továbbra is Németországból érkezik a legtöbb turista, de erőteljesen növekedett az orosz, a szlovák és a cseh vendégek száma. A statisztikai adatok szerint Hévízen a múlt év első 11 hónapjában 155 százalékkal nőtt az orosz, 60 százalékkal az ukrán, 43 százalékkal a szlovák, 30 százalékkal pedig a cseh turisták által eltöltött vendégéjszakák száma. Kismértékű visszaesést mutat a Németországból és Ausztriából érkezők száma. A Hévízre látogatók 90 százaléka kereskedelmi szálláshelyet, 10 százalékuk magánszállást vesz igénybe.

2011-ben 441 millió forintra emelkedett a város idegenforgalmiadó-bevétele (ifa) a 2010-es 407 millió forint után. Az ifa mértéke eközben 10 forinttal nőtt tavaly, 420 forintra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!