A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Akár egy taxiban is megszállhatunk Londonban

Vágólapra másolva!
A közelgő olimpia idejére három-négyszeresére nőttek a szállodai szobaárak, ami a hírek szerint sok turistát elriasztott az a várostól. Bár az utóbbi két hétben sok helyen lejjebb vitték az árakat, nincs hiány alternatív megoldásokból azok számára, akik nem akarnak vagyont költeni egy hotelszobára.
Vágólapra másolva!

Taxiból szálláshely

Az olimpia alatt jó néhány utat, útszakaszt le fognak majd zárni a forgalom elől Londonban, ami érzékenyen érinti a taxisokat is. Egyikük azonban nem akart beletörődni abba, hogy emiatt veszteségek érjék, ezért úgy döntött, hogy szálláshellyé alakítja át a taxiját és kiadja azt a turistáknak éjszakára. A taxiban így található egy alvóhely, olvasólámpa, függöny, napelemmel működő rádió, iPad illetve hordozható hűtő, és várhatóan 50 fontot kell majd fizetni éjszakánként.

Forrás: AFP
A vendégek kiválasztják, hogy hol parkoljon le a taxi éjszakára

A mozgó hálóhelyhez olimpiás takaró és egy Paddington plüssmedve is jár, csak hogy ne érezze magát egyedül az utazó. Emellett lehetőség lesz hordozható asztalon és széken elfogyasztani a reggelit. Illemhelyiség viszont nincs, a vendégeknek a tulajdonos otthonában vagy egy nyilvános WC-n lesz lehetőségük könnyíteni magukon. A nem mindennapi szállásra ezen az oldalon keresztül lehet foglalni.

Housesitting

Ingyen szállás egy elegáns házban, ráadásul az olimpia idején? A Guardian beszámolója szerint ez nem csak, hogy lehetséges, de még egyszerű feladat is. Az angol lap ugyanis arról írt, hogy egyre több nyaralni készülő lakástulajdonos keres housesittereket Londonban és környékén júliusra és augusztusra. Azért keresik őket, hogy legyen kire bízniuk a háziállatok etetését, felügyeletét mialatt a család élvezi megérdemelt nyaralását. Például egy kensingtoni házban naponta kétszer kell megetetni Artúrt, a macskát, míg egy másik családnál egy kölyökkutyára és néhány halra kell vigyázni.

A munkáért cserébe a housesitter ingyen lakhat a megüresedett házban, ami adott esetben egy igen elegáns otthon is lehet. Vannak olyan szervezetek, amelyek kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy összehozzák a lakástulajdonosokat a housesitter jelöltekkel. Ezek közé tartozik a Trusted Housesitters is, amelyen keresztül nem csak Londonban, hanem a világ minden táján lehet keresni lehetőséget housesittingre.

Couchsurfing

A Couchsurfingnek (kanapészörf) két izgalmas előnye is van: a résztvevők úgy szállhatnak meg másoknál ingyen, hogy közben jó fej helyiekkel tudnak megismerkedni. Aki kíváncsi azokra a látnivalókra is, amelyek kimaradnak a turistakönyvekből és nem bánja, ha netán hálózsákban kell aludnia, annak a Couchsurfing sok felejthetetlen pillanatot okozhat. Ezért akkor is érdemes használni a Couchsurfinget, ha szállás ugyan van, viszont nem tudjuk, hol találjuk London legjobb kocsmáját vagy a legmenőbb szórakozóhelyeket.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A Couchsourfing izgalmas projekt

A honlapon egy regisztráció után már lehet is keresgélni szabad kanapékat és érdemes böngészni a Londonhoz kapcsolódó fórumokat is. A profilok és néhány üzenetváltás alapján elég jól ki lehet szűrni, hogy kik azok, akiknél érdemes megszállni. Ez persze fordítva is igaz: célszerű minél alaposabban kitölteni a saját profilt és feltölteni egy jó minőségű képet magáról annak, aki sikerrel szeretné zárni a kanapévadászatot.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!