A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Figyelmeztetés a Kenyába készülőknek

A Kenyába készülőket figyelmezteti a Külügyminisztérium, kenya, mombassa, egy meggyilkolt al-kaida tag miatt tüntető muszlimok
Vágólapra másolva!
Kenyában tavasszal parlamenti és elnökválasztást tartanak, és mivel a korábbi voksolások alkalmával súlyos fegyveres összeütközések, erőszakos lázongások és zavargások voltak, a Külügyminisztérium arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy ebben az időszakban csak halaszthatatlan esetben induljanak az országba.
Vágólapra másolva!

A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett tájékoztatóban a márciusi választások miatt arra kérik a Kenyába utazó magyar állampolgárokat, hogy figyeljék a sajtóban megjelenő híreket és a konzuli szolgálat weboldalát.

Az ország területén a legveszélyesebb zónák a következők: Nairobi, a nyomornegyedek, Mombasa és a tengerparti részek. Az Indiai-óceán partvidékén, Kwale és Kilifi környékén, a Dianiba vezető kompnál különösen elővigyázatosnak kell lenni.

Forrás: AFP/Ivan Lieman

Kenya északi, északkeleti része is veszélyes, ezért javasolják az utazóknak, hogy Isiolótól északra csak konvojban haladjanak, és a biztonsági helyzetről kérjenek tájékoztatást a rendőrségen vagy valamelyik biztonsági cégnél. A Turkana-tóhoz csak repülőn utazzanak, vagy konvojban, biztonsági cégek kíséretével.

Azt sem ajánlják az országba indulóknak, hogy a kenyai-szomáliai határt szárazföldön 60 kilométeres körzetben megközelítsék, vagy Mandera, El-Wak, Wajir, Liboi, Dadaab, Garissa vidékére utazzanak. Emlékeztettek, hogy Szomália vizein, valamint az országgal határos nemzetközi vizeken gyakoriak és folyamatosak a hajók elleni kalóztámadások és fegyveres rablások. A kalózok motorcsónakjaikkal akár a szárazföldtől 200 tengeri mérföldön túl is megtámadják a tengerjárókat. Ezért a Külügyminisztérium nem javasolja az utazást olyan útvonalon, amely Szomália melletti vizeken vezet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!