A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Legénybúcsú az Északi-sarkon

északi sark
Vágólapra másolva!
Egy angol utazási iroda a világon elsőként szervezne legénybúcsúval egybekötött utazást az Északi-sarkra. Az ötnapos túra naponta több mint egymillió forintba kerülne.  
Vágólapra másolva!

"Egy extrém legénybúcsú azoknak, akik történelmet akarnak írni" - ezzel a szlogennel hirdeti minden eddiginél furcsább utazási ajánlatát egy legény- és lánybúcsúk szervezésére specializálódott angol cég. A Last Night of Freedom nevet viselő társaság ugyanis nem máshová, mint Északi-sarkra csábítja a nagy nap előtt álló vőlegényeket és barátaikat. Bár eddig is sok külföldi helyszínen, például Las Vegasba, a spanyol tengerpartra vagy épp Budapesten szerveztek bulikat, a mostani ajánlatuk minden eddiginél meghökkentőbb.

Forrás: AFP
Nem sokan jutnak el az Északi-sarkra

Az Északi-sark vidéke nem tartozik épp a felkapott turistacélpontok közé, a Telegraph beszámolója szerint évente körülbelül ezer ember fordul meg itt. Ezért az angol cég úgy számol, ez lesz az első alkalom, hogy utazási iroda az Északi-sarkra viszi egy legénybúcsú résztvevőit. Az érdeklődőknek a kiolthatatlan kalandvágy mellett nem árt, ha a pénztárcájuk sem üres: az extrém, ötnapos utazás ugyanis mintegy 15 ezer angol fontba (5,3 millió forint) kerül, fejenként. Ez az összeg magában foglalja a repülőjáratokat, egy tapasztalt, sarkvidéki túravezető útmutatásait, helikopteres fuvarokat, az ételfogyasztást és a -35 fokos hidegnek megfelelő meleg öltözetet.

Az út első lépéseként a résztvevőknek a norvégiai Longyearbyenbe kell repülniük, ahonnan helikopterrel viszik őket tovább észak felé. Öt kilométerrel a célállomás, vagyis a világ legészakibb pontja előtt teszik le őket ismét, innen már síelve megy tovább a csoport. Éjszakára tábort vernek, és kaviár illetve pezsgő kíséretében kezdődhet az ünneplés. Ezt követően a csoportot helikopterrel szállítják vissza Norvégiába.

Hogy mekkora sikere lesz ennek az útnak, még nem tudni, mindenesetre a cég ügyvezető igazgatója büszke arra, hogy ehhez fogható utat más nem kínál rajtuk kívül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!