Budapest a legolcsóbb a brit turistáknak

turizmus, Budapest, Külföldi turisták a budai várban, Halászbastya
Vágólapra másolva!
Koppenhágába három és félszer annyiba kerül egy hétvégi kiruccanás a brit turistáknak, mint a magyar fővárosba, ahol a legtöbbet tudják vásárolni a pénzükért - derül ki a Post Office Travel Money most közzétett felméréséből.
Vágólapra másolva!

A brit posta utazási cége egy olyan vásárlói kosarat állított össze, amelyet egy tipikus brit turista fogyaszt egy kétéjszakás városlátogatás alkalmával. Ebbe beletartozik többek között a szállás két éjszakára egy háromcsillagos szállodában, a helyi közlekedés, étel, kávé, üdítő, sör, bor, nevezetességek és egy városnéző buszkirándulás.

A 25 vizsgált európai város közül Budapest kínálja a legolcsóbban ezeket a dolgokat, mindössze 134,76 fontot kell fizetnie értük egy brit turistának. A magyar főváros ezzel megelőzte Rigát, amely tavaly a legolcsóbb városok listáját vezette, de most a negyedik helyre szorult vissza Vilnius és Varsó mögött.

Budapest előretörésében nyilván szerepet játszott az is, hogy a felmérést a március 18-i árfolyamokat felhasználva készítették el, amikor a forint már jelentősen gyengült a korábbi szintekhez képest. A hotelköltségek nélkül Vilnius lenne a legolcsóbb város, a szállást egyébként Dubrovnikban kell a legkevesebbet fizetni, míg az étkezésért Prágában

A magyar főváros árelőnye óriási Európa legdrágább városaihoz képest, hiszen Koppenhágában például 440,45 fontban kerül egy kétéjszakás kirándulás, de Stockholmban is 420,36 fontot kell leperkálni érte. Az euróövezet legolcsóbb városa Lisszabon, ahol 166,43 fontba kerül egy ilyen kirándulás.

A legolcsóbb városok

1. Budapest
2. Vilnius
3. Varsó
4. Riga
5. Lisszabon
6. Dubrovnik
7. Prága
8. Tallinn
9. Isztambul
10. Belfast



Mivel az angol font gyengült az elmúlt hetekben, a 25 város közül 22-be drágult az utazás a britek számára, Stochkholmba például 33 százalékkal - írja a Daily Mail. A három kivétel Berlin, Prága és Lisszabon volt.

A felmérés szerint egyébként Dubrovnikot szeretné a legtöbb brit meglátogatni a feltörekvő városok közül, ha viszont a pénz nem lenne akadály, akkor New York vezetné a listát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről