Luxusszálloda lett a brit erődből

Spitbank Fort Hotel, Portsmouth közelében Angliában
Vágólapra másolva!
Az 1800-as évek második felében Lord Palmerston, az akkor brit miniszterelnök úgy döntött, hogy tengeri erődöket épít a Solent-szorosra, amely Wight szigetét választja el a szárazföldtől. Az építkezéssel Portsmouth kikötőjének védelmét akarták megerősíteni, miután III. Napóleon Franciaország császára lett.
Vágólapra másolva!

A támadások soha nem valósultak meg, az erődöket azonban tovább erősítették fegyverekkel, és nagyjából egy évszázadon át működtek rendeltetésük szerint. Miután 1982-ben kivonták őket a forgalomból, magántulajdonba kerültek. Egy 3 millió fontos (1 milliárd forint) beruházás eredményeként egyiküket egy különleges luxushotellé alakították át, és két másik is hamarosan követheti példáját.

Az egykor 150 katonát elszállásoló Spitbank Fort szállodája kilenc tágas szobát tartalmaz, a No Man's Land Forton pedig még nagyobb hotelt építenek. A Horse Sands Fort jelenleg múzeum. Az angol partok védelmét elsősorban az utóbbi kettő biztosította annak idején, míg a Spitbank Fort az első védelmi vonalon túljutott hajók elleni védekezésre szolgált. Jelenlegi tulajdonosa 2009-ben vásárolta meg, és 2012-ben felében nyitotta meg szállodaként az alapos felújítás után.

A Spitbank Fort Hotel Portsmouth közelében (Kattintson a képre a galériáért!) Forrás: Spitbank Fort Hotel

A Spitbank Fort Hotel jelenleg három bárral, étteremmel, egy szabadtéri pezsgőbárral, egy borospincével, a tetőn pedig fűtött medencével, szaunával és napozóágyakkal és szabadtéri tűzhellyel várja a vendégeit. A történelmi hangulat megőrzésére az erős falait és ablakait korhű állapotba hozták, és néhány régi ágyút is elhelyeztek. A szárazföldtől mindössze másfél kilométerre lévő szálloda transzfert kínál Portsmouthból és Gosportból. Csoportok 5 ezer fontért (1,8 millió forintért) tudják kibérelni az egész erődöt, amiben benne van egy pezsgős fogadás, ebéd, egy három fogásos vacsora és reggeli a következő reggelen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!