Rémálom a turistahajó fedélzetén

Costa Roca hajóbaleset
Survivors of a ship wreck board a bus at a Coast Guard Station in Caldera, Puntarenas 100 km north west of the capital San Jose, Costa Rica, on January 8, 2015. A catamaran carrying 98 tourists and 10 crew members sank off Costa Rica on Thursday, leaving at least three people dead and two missing while rescuers saved dozens from the sea. AFP PHOTO/EZEQUIEL BECERRA
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt Costa Rica partjainál egy turistákat szállító katamarán, a balesetben három ember életét vesztette.
Vágólapra másolva!

A szerencsétlenség Punta Leona partjaitól mintegy 11 kilométerre történt helyi idő szerint csütörtök délelőtt. A hajón 99 nyaraló tartózkodott, akik a Los Sueños Resort Marina üdülőből utaztak el egynapos all-inclusive kirándulásra a Tortuga (Teknős) szigetre.

Körülbelül fél órával később a hajó vészjelzést adott le, és gyorsan süllyedni kezdett a nagy szélben és hullámokban – írja a Tico Times. A fedélzeten tartózkodó 109 emberből, akik közül tízen a személyzethez tartoztak, 106-ot sikerült megmenteni. Hárman meghaltak, egy 68 éves amerikai nő, egy 80 éves brit férfi és egy 70 éves kanadai asszony.

A túlélő utasok elmondták, hogy a katamaránt erős szél kapta el, és gyorsan süllyedni kezdett. Az emberek átmentek a hajó másik oldalára, de ez nem segített. Egyikük hozzátette, hogy egészen addig nem kaptak mentőmellényt, amíg a katamarán süllyedni nem kezdett.

Nemrég vizsgázott a hajó

A Pura Vida Princess nevű katamarán 2014 novemberében kapott alkalmassági engedélyt a hatóságoktól. A hajó kapitányát megszondáztatták, de nem tartóztatták le.

Az utasok egy olyan túrán vettek részt, amely három étkezést, korlátlan italfogyasztást, snorkelingozást és túrázást foglalt magában. Mindez 125 dollárba kerül a cég honlapja szerint.

Forrás: AFP/Ezequiel Becerra
Forrás: AFP/Ezequiel Becerra
Forrás: AFP/Ezequiel Becerra

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!