Ön végig merne menni ezen a függőhídon?

Geierlay, a leghosszabb német függőhíd
The first visitors cross the newly erected Geierlay rope suspension bridge above the Geierley canyon between Moersdorf and Sosberg, Germany, 03 October 2015. The bridge spans 360 metres in length and 90 metres in height, making it Germany's longest rope suspension bridge. Photo: THOMAS FREY/dpa
Vágólapra másolva!
Még csak egy éve ível át az eldugott völgy fölött, de máris az egyik leghíresebb német látványosság. Közkedveltebb, mint a világ legismertebb sörözője, a müncheni Hofbräuhaus. Több mint 370 ezren zarándokoltak el a megnyitása óta a hatszáz lelkes kis faluba, Mörsdorfba, hogy átkeljenek Európa egyik leghosszabb függőhídján. Persze nem mindenkinek volt mersze végigmenni rajta. 
Vágólapra másolva!

A Geierlay függőhíd legmagasabb pontján száz méter mélység tátong alattunk. A szerkezet inog a talpunk alatt, valahol lent, a mélyben egy patak csörgedez.

A látogatók húsz százaléka meg sem próbál átmenni a hídon.

Tíz százalékuk pedig elindul ugyan, de ahogy nő alatta a mélység, inkább visszafordul.

Így kell egy jelentéktelen településből turistaszenzációt csinálni. A híd ötlete már 2006-ban felmerült, de akkor elvetették, mint megvalósíthatatlan projektet. Akadt azonban három makacs ember – egyikük azóta a falu polgármestere –, akik nem tágítottak, és 2010-ben újra nekiláttak összeszedni a pénzt az eszementnek tűnő ötletre. Hihetetlen, de összejött a több mint egymillió euró (310 millió forint).

Jó időben kicsit nagy a forgalom Forrás: AFP/Thomas Frey

A siker minden elképzelésüket felülmúlja. A gyönyörű természeti környezetben megbújó, jelentéktelen falucskába a világ minden tájáról özönlenek a turisták.

A falusi vendéglátás virul,

a helyi kisvendéglők dugig vannak. Csak a településen parkoló rengeteg autó zavaró egy kicsit, mondja a polgármester, ezzel még kezdeniük kell valamit.

Van, aki inkább csak nézi Forrás: AFP/Thomas Frey
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről