Dominika utazás - Miért vágyunk a karibi nyaralásra?

Vágólapra másolva!
Azért, mert filmekből és magazinokból ismert pálmafás partok a gondtalanságot szimbolizálják. A tökéletes, fehér homokos strandok nyújtotta nyugalom miatt. Az egész évben kellemes víz és a kiemelkedően gazdag tengeri élővilág miatt. A végtelen búvárkodási lehetőséget jelentő korallzátonyok miatt. A csodásan színes ételek ízei és a helyiek vendégszeretete miatt.
Vágólapra másolva!
Forrás: mortons.hu

A Kubától délnyugatra található Hispaniola szigetén Haitival osztozó Dominikai Köztársaság mindezt kiemelkedően jó ár-érték arány mellett kínálja. Ráadásként pedig gazdag történelemmel, változatos vidékekkel és programkínálattal várja az aktívabb utazókat, a tengerpartoktól távolabb is.

All inclusive trópusi mennyország

Forrás: mortons.hu

A gondtalan karibi életérzés a valóságban pontosan olyan, amilyennek az ember elképzeli. 2022 tavaszán minden járványügyi intézkedést és beutazási korlátozást eltöröltek az országban, ezzel pedig a legnépszerűbb karibi desztinációk közé lépett elő mind az amerikaiak, mind a távolabbról érkező nemzetközi utazók körében.

Dominika utazás szempontjából felkapott szálláshelyei a keleti Punta Cana partszakaszon található ötcsillagos, all inclusive ellátást kínáló resortok (pl. Iberostar lánc). Ezen hotelek világszínvonalú felhozatallal rendelkeznek szolgáltatásokból, szervezett kirándulásokból és élményekből egyaránt, áraikat tekintve pedig jelentősen elmaradnak például a Maldív-szigetek hasonló minőségű hoteleitől. Minden resort saját biztonsági szolgálattal rendelkezik, területükön kifogástalan a közbiztonság még éjszaka is.

Legnépszerűbb látnivalók és programok Dominikán

Forrás: mortons.hu

A legnépszerűbb programok toplistáját egyértelműen a strandolás és a szabadtüdős búvárkodás vezeti, ehhez pedig kifogástalan, gyönyörű strandokat kínál az ország mind Punta Canán, mind az északi és déli partvidéken.

A legnépszerűbb programok toplistáját egyértelműen a strandolás és a szabadtüdős búvárkodás vezeti, ehhez pedig kifogástalan, gyönyörű strandokat kínál az ország mind Punta Canán, mind az északi és déli partvidéken.

Playa Bavaro

A gyakran csak Punta Cana részeként kezelt Bavaro a Karib-térség leghosszabb egybefüggő fehér homokos partjai közé tartozik. Itt találhatjuk a leginkább kiépített szolgáltatásokat és resortokat. A 48 kilométeres szakasz nagy része végigsétálható, és nyugodt, türkizkék vizének köszönhetően ideális snorkelezésre, búvárkodásra, valamint extrémebb vízi sportokra, beleértve a ejtőernyőzést, motorcsónakozást vagy katamaránozást.

Puerto Plata

Puerto Plata látványos vidékén tengert, hegyeket, buja völgyeket, folyókat és strandok sokaságát találjuk. Termékeny talaján kakaó- és kávéfák nőnek, és itt termelik a világ legtisztább borostyánját.

Kolumbusz itt, a sziget északi partján ért először földet 1492-ben, majd egy évvel később itt alapította meg az újvilág első települését La Isabela néven. A történelmi elmékhely - köztük Kolumbusz háza - nyitva áll a látogatók előtt.

Isla Saona

A Cotubanamá Nemzeti Park részét képező, 110 négyzetkilométer területű, ragyogó fehér homokos sziget meglátogatása a Dominika utazás fénypontja lehet. Az egész napos kirándulások általában Bayahíbe faluból indulnak, ahol a fő programok közé tartozik az úszás Palmilla természetes medencéjében, valamint Mano Juannál, a sziget egyetlen lakott részén. A Saona-sziget egyben a Dominikai Köztársaság legfontosabb teknősfészkelő helye is.

Santo Domingo

A helyiek által “La Capital” néven is emlegetett Santo Domingo volt az első európai város az amerikai kontinenseken. 1990 óta az UNESCO Világörökség része, a történelem és kultúra iránt érdeklődők számára kötelező program.

A Zona Colonial történelmi óváros keskeny utcák gyalogosbarát labirintusából áll, tele építészeti csodákkal a 16-19. századokból. Az óváros nagyon is él: Múzeumok, üzletek, szállodák, éttermek és kávézók várják a bámészkodókat.

Hajóutak, szervezett búvárkodás, szafarik, extrém sportok

A resortok területén foglalható számtalan egynapos, privát idegenvezetős vagy csoportos kirándulás az ország belseje és más beach desztinációk felé.

Mikor érdemes utazni?

A dominikai utazás időzítését érdemes a tervezett programokhoz igazítani. Az ország látogatására, strandon pihenésre a november és április közötti időszak a legnépszerűbb és legdrágább. Ilyenkor szárazabb, kevésbé fülledt az idő. A víz hőmérséklete egész évben 27 fok körül alakul, tökéletes fürdésre és sportolásra egyaránt.

A trópusi monszun éghajlatnak köszönhetően Dominikán egész évben kellemes, 20-30 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Június eleje és november között tart a hurrikánszezon, így ha tehetjük, érdemes ezen az időszakon kívül utazni.

A Dominikai Köztársaságba érkezők körében kiemelkedően népszerű szörfözésre a nyári vagy őszi hónapokat ajánljuk (kezdők számára), bálnalesre a január és május közötti, golfra pedig a hurrikánszezonon kívüli időszak a legalkalmasabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!