A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A legbosszantóbb szállodai szokások, amikkel tönkretehetik a nyaralást

Vágólapra másolva!
A szállodákban töltött időtől általában pihentető élményt várunk, ám olykor előfordulnak olyan szállodai vendégek is, akik megzavarják a többiek nyugalmát. A cikkünkben bemutatott viselkedések igencsak bosszantóak lehetnek másoknak.
Vágólapra másolva!

1. Lökdösődés a büféasztalnál

Elég bosszantó lehet, miközben türelmesen kivárjuk a sort, hogy egy másik vendég elénk tolakszik. Ez elég udvariatlan és igazságtalan azokkal szemben, akik már egy ideje sorban állnak. Ráadásul nincs értelme a tolakodásnak vagy az előrefurakodásnak, mert a szálloda személyzete folyamatosan feltölti a készleteket, így nem kell versenyezni az utolsó palacsintáért - tanácsolja szakértői vélemények alapján a Roadster.

2. Hagyják szabadon szaladgálni a gyerekeket

Nagyszerű dolog, amikor együtt nyaral a család, de ha a gyerekeket magukra hagyják, az egyrészt zavarhatja a többi vendéget, és akár veszélyes is lehet számukra. Sok all inclusive szállodában van gyereksarok vagy –foglalkozások, ha a szülők szeretnének némi gyerekmentes szünetet

3. Napozóágyak foglalása a medencénél

Sokak éreznek késztetést arra, hogy korán kelnek és lefoglalnak maguknak vagy a családnak egy vagy több napozóágyat. Ez gyakran azt jelenti, hogy egy medence melletti szék vagy ágy egész nap foglalt, de valójában alig használják azokat. Az a rendes viselkedés, ha addig használjuk a székeket, amíg ott vagyunk.

4. Hangos zene

Nem helyénvaló és egyben tisztességtelen a hangos eszközök használata a közösségi helyeken. A legjobb javaslat talán az, hogy használjunk zajszűrős fejhallgatót, így olyan hangosan élvezhetjük a zenét, amilyen hangosan csak szeretnénk, ráadásul a vendégek és a szálloda személyzete is nagyra értékeli majd ezt a megoldást. 

hotelszoba, hotel, szálloda
Egy szállodában jó néhány dologgal meg lehet zavarni a többi vendég pihenését
Fotó: Shutterstock / Készítette: Dragon Images 

5. Nem hagyják el időben a szobát

Az, hogy alkalmanként a kelleténél tovább maradunk egy hotelszobában, gyakori jelenségnek számít, azonban komoly kellemetlenséget jelenthet a szálloda számára, ha már közvetlenül utánunk is foglaltak szobát. Sokkal egyszerűbb inkább késői kijelentkezést kérni, amihez a személyzet legtöbbször szívesen alkalmazkodik. A szálloda általában megengedi a vendégeknek, hogy a recepciónál hagyják a csomagjaikat, ha a kijelentkezés után több időt szeretnének még a hotelben tölteni.

+1. Ne hagyjuk a táskát a büféasztalnál

A hotel egyik  népszerű része, amely a vendégek hamis biztonságérzetét keltheti, nem más, mint a büféasztal és környéke. Soha ne hagyjuk a táskánkat a reggelizőasztalnál. A vendégek gyakran teszik ezt meg helyfoglalás céljából, miközben a svédasztalnál telepakolják a tányérjukat mindenféle finomsággal. Ha egy táskát őrizetlenül hagyunk a széken vagy az asztalon, azt egy rossz szándékú vendég kihasználhatja és ellophatja. Ehelyett inkább vigyük magunkkal a büféasztalhoz, és egy olyan ruhadarabot hagyjunk a széken, amit nem sajnálunk annyira.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!