Több tízmillió forintos állásokat kínálnak egy skót szigeten

Vágólapra másolva!
Fantasztikus lehetőséget kínálnak azoknak, akik szeretnének elmenekülni a szürke és rohanós hétköznapokból, a szmoggal teli városi életből, és szeretnék degeszre keresni magukat egy meseszép, idilli és egészséges környezetben. Az NHS Scotland - a közfinanszírozott skóciai egészségügyi rendszer - nemrég több álomszerű állást is meghirdetett Lewis és Harris gyönyörű szigetein.
Vágólapra másolva!

A Skócia nyugati partjainál fekvő Lewis és Harris szigetei alkotják a Külső-Hebridák fő szigeteit, ahol gyönyörű környezettel, egyedülálló kelta kultúrával és lenyűgöző történelemmel ismerkedhetnek meg az odaérkezők. Az itteni vad hegyek, a végtelen fehér strandok, a zord partok és a holdbéli tájak pedig mindenkit lenyűgöznek. 

Az NHS Scotland nemrég a maga nemében valódi ritkaságnak számító állásajánlatokat tett közzé. 

Jelenleg összesen hat darab állás vár betöltésre Lewis sziget "fővárosában" Stornoway-ben.

 Érdeklődőket várnak az alábbi pozíciókra:

  • háztartási asszisztens
  • klinikai szakgyógyszerész
  • vezető beszerzési tisztviselő
  • mosodai asszisztens
  • aneszteziológiai ápoló
  • endoszkópiai csoportvezető ápoló

A különféle állásokra a fizetések 23.362 és 25.368 font között mozognak a háztartási asszisztens és a mosodai asszisztens munkakörök esetében, míg 

a klinikai gyógyszerész szakasszisztens akár 53.789 fontot is kereshet,

 de hangsúlyozzák, hogy a bérek a későbbiekben még emelkedhetnek is. Sőt, az összes állás mellé még évi 1.279 font "távoli sziget juttatás" is jár.

Stornoway
Stornoway, Lewis sziget legnagyobb városa
Fotó: Wikipedia

Ezek a munkakörök tökéletesek lehetnek mindazok számára, akik szeretnének elszakadni a modern élet zajától, és szívesebben élnének egy nyugodtabb, csendesebb szigeten. Stornowayben rengeteg látnivaló és kikapcsolódási lehetőség kínálkozik, a művészeti galériáktól kezdve a pubokig és éttermekig, miközben mégis nagyon távol van a pörgös, és zajos belvárosi élettől, és nyüzsgéstől. 

A két sziget azok számára is bőven kínál látnivalókat, akik csak nyaralni jönnének ide: ugyanis több lenyűgöző strand és tengerpart is található itt. Ezek közé tartozik a lélegzetelállító Luskentyre Sands, amelyet a Time Out nemrég Skócia "legszebb" strandjának választott.

Az NHS Scotland egyébként más különleges helyeken is kínál állást a költözni és dolgozni vágyóknak, keresnek például közösségi pszichiátriai ápolót a Benbecula szigetén található Balivanich faluba. A munkakör betöltése évi 46.100 fontos fizetéssel, és 1.279 font "távoli sziget juttatás"-sal jár együtt. Balivanich Benbecula és a közeli North Uist és South Uist szigetek kvázi fővárosának tekinthető, ahol posta, kórház, általános iskola, valamint számos üzlet és kávézó is található. A Lewis és Harris szigetekhez hasonlóan Benbecula is olyan lenyűgöző strandokkal van megáldva, mint például a Balivanich Beach, amely tökéletes helynek tűnik a munka utáni kikapcsolódásra.

Forrás: Daily Record

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről