A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Belejöttek a japánok a Fudzsi elzárásába

Vágólapra másolva!
Fémből készülő, magas kerítéssel zárnak le egy újabb fotópontot a turisták elől a Fudzsi hegy közelében, mert a helyieket zavarja a látogatók felelőtlenül viselkedő áradata.
Vágólapra másolva!

Újabb fejezet kezdődött Japánban a turisták és a helyiek közötti kötélhúzásban, mely a mesebeli látványt nyújtó Fudzsi hegy miatt kezdődött. Ahogy azt az Origo április végén megírta, a japán hatóságok a helytelenül viselkedő külföldi turisták tömegei miatt lezártak egy, a Fudzsi hegyre nyíló népszerű fotózási helyszínt. Fudzsikavagucsiko városában ugyanis van egy pont, ahonnan különösen remek képeket lehet készíteni a hegyről. Az utca ezen szakaszát minden nap ellepték a hangoskodó és szemetelő turisták, amit a lakosok egy idő után meguntak, és egy közeli boltnál fémháló felhúzásával akadályozták meg, hogy a turisták  a közelben hangoskodjanak.

Fuji
A Lawson-bolt környékét ellepték a turisták, hogy fotókat készítsenek, háttéreben a Fudzsival
Fotó: BBC

Ám a turisták áradata miatt felhúzott fal nem sokáig szolgálta a nem hivatalos fotópont nyugalmát. A kisbolt előtt felállított paraván takarófóliáját ugyanis megrongálták a vendégek: rengeteg lyukat fúrtak rajta, feltehetően azért, hogy el tudják készíteni a hőn áhított saját fotójukat a Fudzsiról. A város vezetése azt ígérte, kijavítják a rongálásokat, egyúttal új, ellenállóbb megoldás bevezetésen gondolkodnak el a lakosok és kisbolt nyugalma érdekében.

Miközben a kisbolt környékén egyre komolyabbra fordul a helyzet, a turisták felfedeztek maguknak egy másik helyszínt  is a Fudzsi fotózására

Ez pedig a Sizuoka prefektúrában, Fudzsiban található Álomhíd nevű felüljáró, ahonnan szintén nagyon látványos képeket lehet készíteni a hegyről.

Most a híd környékén élők panaszkodnak, hogy a külföldi látogatók elárasztják a környéket, felelőtlenül viselkednek, annak ellenére, hogy a közelben jelentős autós forgalom halad át. Ráadásul a híd a neve ellenére egy pofonegyszerű, funkcionális, betonból készült átjáró a várost átszelő folyó fölött, melyet betonfal választ el az úttól.

A város turisztikai ügyekért felelős képviselője elmondta, hogy a turisták újabban az út közelében készítenek fényképeket és videókat, oly módon téve azt, hogy közben veszélyeztetik magukat és a forgalmat is. Az autóval érkezők nem foglalkoznak a parkolási szabályokkal sem.

A hatóságok mobilvécéket helyeztek ki, és a közeli üres területeken parkolókat alakítottak ki a turisták miatt, de úgy látják, 

a megoldás itt is az lesz, hogy fémhálós kerítéssel zárják el a területet.

Figyelmeztető táblákat már telepítettek a helyszínre, ezekkel kérve a látogatókat arra, hogy tartózkodjanak a kockázatos, felelőtlen magatartástól. Június végére a kerítés is elkészülhet – ígéri a város vezetése.

image

A város egyik tisztviselője azt mondta, a település lakói vendégszeretőek és örülnek a látogatóknak, de az érkezőknek be kell tartaniuk az alapvető viselkedési szabályokat – számol be arról a Japan Today.

Az Álomhíd nevű felüljáró népszerűségét annak köszönheti, hogy a közelmúltban rengeteg olyan fotó jelent meg az online közösségi oldalakon, amelyen a Fudzsival együtt a híd is látható, sokan pedig a hegy lenyűgöző látványa miatt esküvői fotózási helyszínnek is kiválasztják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!