Új luxushajóutat indítanak, ahol tilos lesz alkoholt inni

Vágólapra másolva!
Az óceánjáró luxushajó még idén vízre kerül, azonban aki befizetne az útra jobban teszi, ha előtte átnézi a tiltott termékek listáját, csak hogy ne érjék váratlan helyzetek, ha az Aroya Cruises-el utazna.
Vágólapra másolva!

Szaúd-Arábia elindítja első óceánjárókörútját – de azok, akik egy kicsit lazulni szeretnének nyaralásuk során, jobban teszik, ha ezt most inkább kihagyják – tanácsolta a Daily Star.

A luxus kategóriás körúton ugyanis szigorú alkoholtilalom lesz érvényben, valamint arra figyelmeztetik az utasokat, hogy ne vigyenek fel a fedélzetre CD-t vagy olyan magazint, amely „sérti a közízlést”– utaltak a meztelenkedésre vagy a pornó videókra. Így az utasok jobban teszik, ha nem a hajón utazva tervezik kiélni a piszkos fantáziájukat.

Mindezek mellett a hajóra tilos lesz felvinni forrasztópákát, fegyvereket vagy éppen festékhígítót – ezek mindegyike azonban kicsivel kisebb eséllyel kerül be véletlenül a bőröndbe, mint mondjuk néhány pajzán magazin vagy egy pornóvideó.  

Szintén tiltott termék minden olyan elektromos eszköz, amely nem rendelkezik cserélhető akkumulátorral – ennek nem feltétlenül örülhetnek azok az utasok akik a laptopjukat és telefonjukat is vinnék.

Annak ellenére, hogy az alkohol fogyasztása tilos a hajón, mégis több szivarszalont is találni, valamint éttermeket, gyógyfürdőt és egy ahhoz tartozó wellnessrészleg is várja majd a vendégeket.

Az Aroya óceánjáró hajó. Fotó: Facebook / Aroya Cruises

A luxushajó bárjai nem szolgálnak fel ütősebbet, mint a kávé vagy a gyümölcslé, ellenben több mint 20 szórakozási lehetőség mellett bőséges étlapi választék és rengeteg kikapcsolódási formára is számíthatnak a résztvevők  – írja az Independent.

Az Aroya Cruises ez év decemberében indul a Vörös-tengeri kikötőből, Dzsiddából a jordániai Aquabába, majd onnan az egyiptomi Sharm el Sheikh és Ain Sokhna kikötőibe tart.

Míg az alkohol tilos a fedélzeten, a kikötőkre azonban mindez nem vonatkozik, ott bátran italozhatnak az utasok – feltéve, hogy betartják a helyi törvényeket. 

Az alkoholtilalom Szaúd-Arábiában olyan szigorú, hogy még más társaságok óceánjáróhajóinak is tilos alkoholt felszolgálni, ha szaúdi vizekre lépnek.

Az utasoktól elvárják, hogy betartsák a szigorú szabályokat a hajó fedélzetén, és bár szívesen látják a kívülállókat is, a társaság egyértelmű, hogy elsősorban a szaúdi nyaralókat kívánja kiszolgálni.

Joerg Rudolph, a tengerjáró társaság elnöke elmondta: 

Az Aroya Cruises büszke arra, hogy figyelemre méltó arab körutazási élményt kínál, és betartja a szaúdi kormány által felvázolt törvényeket és előírásokat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről