Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ezen a strandon úgy érezhetjük magunkat, mintha Brazíliában lennénk

Vágólapra másolva!
Egy eldugott olaszországi strandról többen úgy számoltak be, hogy úgy érezték magukat, mintha Brazíliában nyaraltak volna. Ez köszönhető annak is, hogy a tengerpartot arany színű homok borítja, és rendkívül tiszta a víz.
Vágólapra másolva!

Szicília északnyugati részén található a turisták által alig ismert strand, a San Vito Lo Capo. A hely jellegzetességét hatalmas aranyhomokos strand és a hatalmas tengerparti hegy adja. 

A strandot emiatt többször hasonlították már Rio De Janeiro tengerpartjaihoz, ahol a híres Sugarloaf-hegy tornyosul a fürdőzők fölé.

A szicíliai strandot Olaszország egyik legjobbjaként tartják számon, ugyanis nem csak olyan, mintha Brazíliában lennék, hanem még az árak is jóval alacsonyabbak, min a többi itáliai tengerparton. 

10 euróért (4 ezer forint) elképesztő kényeztető masszásban lehet részünk, ráadásul még a napágyért sem kell vagyonokat fizetni, ugyanis csupán 15 euróért (6 ezer forint) bérlehető egy napra. 

Egy turista szerint a strand olyan, mintha a Maldív-szigeteken nyaralna, mivel nincs nagy hőség és sok a látnivaló - írja a TheSun.

Olaszország, Szicília, San Vito Lo Capo
Fotó: Unplash 

Olaszországban, a nyár egyik nagy meglepetése az a turistáknak, hogy az egyik strand, több ezer év után újra megnyitja kapuit. A Vezúv közel 2000 évvel ezelőtti kitörése által maga alá temetett ősi olasz tengerpartot kiterjedt helyreállítási munkálatok után újra megnyitották. A látogatók most szabadon bejárhatják a Herculaneum Régészeti Park strandjának teljes felületét, és elmerülhetnek a városban, amelyet a 79-es vulkáni robbanás pusztított el. Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter elmondta, hogy z a helyszín a felújítást követően igazi gyöngyszemmé vált.  

A világ egyik legfontosabb régészeti területén vagyunk a Pompeji Herculaneumnál, és sokat dolgoztunk azon, hogy a Herculaneumi Régészeti Park történelem értéke és emléke fennmaradjon." 

Az elmúlt évtizedekben a Herculaneum területét korrózió sújtotta, amelyet a természeti tényezők keveredése okozott, aminek következtében a strand egyfajta mocsárrá változott. 

A strandot eredetileg az 1980-as és 1990-es évek között fedezték fel, amikor a város lakóinak csontvázaira bukkantak egy ásatás során.

2021-ben Herculaneum az „utolsó szökevény” felfedezését követően lett ismert – ugyanis egy 40 év körüli férfi csontvázát találtak itt, akiről azt feltételezték, hogy egy értékes tárgyakat tartalmazó táskával próbált a tenger felé menekülni. Az „utolsó szökevényen” kívül cserjéket, gyökereket, mennyezetrészeket, csónakokat és kidőlt fákat is találtak a parton.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről