A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hátborzongató látványt nyújt egy szellemekkel teli falu

Vágólapra másolva!
Londontól mindössze egy órára található egy falu, ahol szinte csak kikísértetek járnak. A falu úgy néz ki, mintha egy átlagos település lenne, azonban éjszakánként bizarr jelenségeket tapasztaltak az ott lakók
Vágólapra másolva!

Pluckley amiatt lett híres, mert Nagy-Britannia egyik legkísértetiesebb faluja. A települést már az 1989-ben a Guinness-rekordok könyve is így nevezett el. 

A falu története évszázadra nyúlik vissza. A faluban állítólag kísértő szellemek nagy része a Dering családhoz kötődik, akik a 15. század és az első világháború között voltak a kastély urai. 

Az egyik hely, ahol furcsaságokat tapasztaltak, a Szent Miklós- templom. Az oda látogatók kopogó zajt hallottak a kápolna padlója alól, ahol a Dering család több tagja van eltemetve. 

Az Egyesült Királyság kísértetjárta falujában élő összes szellem - a sikoltozó hölgytől a palástos szerzetesig, Pluckley, kísértetPluckley
Fotó: AFP/Edouard Guihaire

A helyiek szernt van egy másik kísértet, aki a családhoz köthető Rose Court, aki a történet szerint, a család egy tagjának volt a szeretője. De később elhagyta szeretőjét egy szerzetesért, akibe bele szeretett. Ezután a Greystones néven ismert paplak épületébe költözött. 

Roset annyira megviselte a szeretőjével való szakítás, hogy öngyilkos lett. Megmérgezte magát. 

Amikor a nő holtestét megtalálták a paplak előtt, meredten bámulta egykori lakhelyét. A nő halála óta a környéken többször hallottak sóhajokat és nyögéseket. 

A faluban azonban azt beszélik, nem csak az ő szelleme kísért. Rose szeretőjét, a szerzetes szellemét is többször látták a paplak körül. A barna ruhás alakot az épület körül fedezték fel. 

A másik kísérteties hely Pluckleyban, a régi kocsma. 

A helyre állítólag Dering Arms, egy 19. századi ruhát viselő nő szelleme jár vissza. Dering az egyik asztalnál egy ital társaságában. 

A faluban élők szerint a legszörnyűbb szellem, egy furcsa alak, akit csak Vízitorma hölgynek neveztek el a helyiek. A legenda szerin az út mellett árulta a vízitormát, miközben részegre itta magát. Halálát pedig az okozta, hogy egy nap elaludt egy meggyújtott agyagpipával a szájában, ami a ruháján lévő alkohol cseppeket meggyújtotta. A nő sikolya még ma is hallható és rózsaszín foltok láthatóak azon a helyen, ahol halálra égett. 

Az Egyesült Királyság kísértetjárta falujában élő összes szellem - a sikoltozó hölgytől a palástos szerzetesig, Pluckley, kísértetPluckley
Fotó: Getty Images/Carl Court

Egy férfi pedig a téglagyárban kísért, akit összezúzott egy leomló agyagfal. 

Sokan azt állítják még ma is hallani a dermesztő sikolyokat. 

Többen az országúton is találkoztak szellemekkel, még hozzá egy férfival, akit meggyilkoltak. Fright Cornert, az egyik út menti fa tövében gyilkolták meg, ezért annak neki dőlve jár vissza, hogy kísértse az arra járókat. 

Fright Corner állítólag addig üldözték gyilkosai, amíg ki nem fáradt, majd a kardjaikkal leszúrták. A harcot egyesek újra és újra látják éjszakánként, míg mások a fának dőlve találkoztak vele - írja a DailyStar.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!