A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Akár börtönbe is kerülhet, ha ezeket a gyógyszereket magával viszi a nyaralására

Vágólapra másolva!
Görögország, Spanyolország, Olaszország és Portugália figyelmeztet, mivel a gyakori tabletták miatt akár börtönbüntetést kaphatunk, ha magunkal visszük a nyaralásra.
Vágólapra másolva!

Míg egyes utazókat tisztában vannak vele, milyen vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket vihetnek magukkal, vannak azonban, akik esetleg kevésbé tudatosak, őket azonban nagy baj érheti, ha mégis magukkal visznek néhány tiltott tablettát. A Well Pharmacy öt olyan gyógyszert emelt ki, amelyek a legtöbb problémát okozzák, és akár a helyi rendőrség látogatásával véget is érhet az utazás.

Amelyek a legtöbb helyen tiltottak:

  • Opioidok
  • Antihisztaminok
  • Kodein
  • Altató
  • Fix dózisú kombinációk

Több mint 25 országban tiltják az opioidokat, amelyek magukban foglalják a vény nélkül kapható gyógyszereket, például a kodeint amely Németországban, valamint  Ausztráliában is tiltott. A Közel- és Távol-Keleten az országok többsége szigorú drogpolitikát alkalmaz, Japánban pedig szigorú antistimuláns gyógyszertörvények vannak, amelyek tiltják az antihisztaminok behozatalát.

gyógyszer
Képünk illusztráció!
Fotó: Getty Images via AFP

Japánban nem engedélyezettek az olyan inhalátorok, mint például a Vicks által forgalmazottak, amelyek segítenek az allergiásokon és az orrmelléküreg-problémákkal rendelkezőkön. Az Egyesült Arab Emirátusok  pedig zéró toleranciával rendelkeznek az Egyesült Királyságban  árusított, vény nélkül kapható gyógyszerekkel szemben.

Az altatók, például a temazepam illegálisak az Emirátusokban, ezért az Egyesült Királyságból érkező nyaralók börtönbe kerülhetnek, ha elkapják őket ezekkel a pirulákkal. Azoknak, akiknek fog- vagy fejfájásuk van, és éppen Indiába utaznak, a szokásos gyógyszereik nélkül kell orvosolniuk a helyzetet - írja a Mirror.

A világ legnépesebb országa tavaly év végén betiltotta a fix dózisú kombinációkat (FDC), beleértve az amoxicillint és a paracetamolt.

 Bárki, akiről kiderül, hogy megszegte a törvényt, legalább hat hónap börtönbüntetésre és 10 000 rúpia (nagyjából 44 ezer forint) pénzbüntetésre ítélhető.

Görögország mindig is népszerű úticél volt, azonban nagyon szigorú szabályzatot alkalmaznak arra vonatkozóan, hogy milyen gyógyszereket lehet behozni az országba. Legfeljebb öt különböző, személyes használatra felírt gyógyszerrel utazhatunk, két doboznál több gyógyszer azonban már nem megengedett.

Ha több gyógyszerre van szüksége, akkor az országba érkezéskor engedélyt kell kérni a Görög Orvostudományi Szervezettől. Nem engedik be emellett a kodeint sem.

Mexikóba a turisták nem vihetnek be több gyógyszert, mint amennyit tartózkodásuk időtartama alatt igényelnek.

 Spanyolország is az egyik legnépszerűbb úti cél, de ha az utazók elfelejtik az orvosi igazolást, akkor lefoglalják az összes gyógyszert. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!