Életre kel Frankenstein és Harry Potter

Epic Universe theme park, Universal Orlando Resort, ikonikus, karakterek, szörnyek, vidámpark, park, konceptuális
Fotó: Fotó: Universal Orlando Resort
Vágólapra másolva!
A Universal Orlando Resort életre kelti ikonikus szörnyeit a Universal Epic Universe nevű jövőre nyíló vidámparkjában, amelynek tematikája szerint öt féle világ tárul majd elénk. Beléphetünk Harry Potter varázslatos univerzumába, de találkozhatunk Frankensteinnel is vagy éppen egy kertben elrévedve figyelhetjük meg a különböző csillagászati vagy mitológiai alakzatokat.
Vágólapra másolva!

A 2025-ben megnyíló park 

meghívja a vendégeket, hogy fedezzenek fel olyan élettel teli világokat, amelyek tele vannak rendkívüli kalandokkal, amelyek túlmutatnak a legmerészebb képzeletükön is”

– írta a Universal Orlando egy bejegyzésében. A vidámparkban öt magával ragadó világ várja az érdeklődőket összesen 50 éttermi, vásárlási és szórakozási lehetőséggel.

Epic Universe theme park, Universal Orlando Resort, ikonikus, karakterek, szörnyek, vidámpark, park, konceptuális
 Szörnyen jó kalandok várnak az érdeklődőkre.
Fotó: Fotó: Universal Orlando Resort 

A kaland a lélegzetelállító a Celestial Parkkal kezdődik, amely egyfajta portálként szolgál majd a másik négybe a Harry Potter varázslóvilágába – a Mágiaügyi Minisztériumba, a Super Nintendo világba, és az Így neveld a Sárkányodat részlegbe valamint a Sötét Univerzumba.

Brian Roberts, az NBCUniversal anyavállalata, a Comcast vezérigazgatója eléggé elragadtatta magát a Universal negyedik vidámparkját illetően. Teljesen eredetinek nevezte, és a legizgalmasabb projektnek gondolja amióta megvették az NBCUniversal-t. 

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy elkísérjük az igazgatóságot, hogy megnézzük azt az építkezést, amilyet még soha nem csináltunk.

Az első állomásról, a Celestial Parkról így beszélt: 

„Vándorlás buja kertekben, amelyek csillogó vizek mentén terülnek el, csillagászati ​​és mitológiai elemek által ihletett lenyűgöző építészettel körülvéve. Itt a vendégek pihenhetnek, miközben gyönyörködhetnek a körülöttük lévő látnivalókban és hangokban, felszállhatnak egy üstökösre és egy izgalmas hullámvasútra is, finom ételeket ehetnek, exkluzív termékeket vásárolhatnak és még sok más várja az érdeklődőket."

Epic Universe theme park, Universal Orlando Resort, ikonikus, karakterek, szörnyek, vidámpark, park, konceptuális
 A "sötét univerzum".
Fotó: Fotó: Universal Orlando Resort 

Az éttermi részlegen található az Atlantic – „egy teljes körű szolgáltatást nyújtó „surf and turf” étterem egy viktoriánus kori akváriumban, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Celestial Parkra. A Blue Dragon pánázsiai étterem – „ahol gasztronómiai utazást tehetünk Ázsiában, miközben az autentikus kínai, japán és thai ételeket élvezhetjük, ahol neonsárkányokkal és éteri lámpásokkal vesznek körül minket.” A Celestial Park további „kötelező” helyei közé tartozik a The Oak & Star Tavern, ahol a vendégek grillételeket fogyaszthatnak, valamint a Pizza Moon, ahol különféle pizzák közül válogathatunk.

A Constellation Carousel (hullámvasút) a Celestial Park központja. „Itt minden korosztály felfedezői egy fantasztikus örvénybe kerülhetnek a csillagképek fedélzetén, amely előre-hátra siklik – sőt 360 fokos fordulatot is tesz – a Tejúton keresztül." Az Astronomica is itt található, ami egy interaktív vizes játszótér, amely egyben óriási iránytűként is szolgál.

Innen a vendégek eljuthatnak a Harry Potter varázslóvilágába – a Mágiaügyi Minisztériumba, ahol 

a varázslóvilág egy másik korszakát fedezhetjük fel egy teljesen új részlegben amely ötvözi az 1920-as évek varázsló Párizsát a Warner Bros. Pictures Legengás állatok filmjeivel és a Harry Potter-sorozat ikonikus brit Mágiaügyi Minisztériumával.

Betérhetünk a Super Nintendo Worldbe, ahol „a vendégek láthatják az ikonikus zöld pipát, és új játékmódokat fedezhetnek fel, miközben belépnek olyan szeretett karakterek világába, mint Mario, Luigi, Princess Peach és Donkey Kong”.

A How to Train Your Dragon – Isle of Berk területén „a vendégek sárkányokkal szárnyalhatnak egy színes világban, amely tele van viking témájú kalandokkal a rendkívül népszerű Így neveld a sárkányodat filmfranchise alapján”.

A Dark Universe-ben pedig „a vendégek Dr. Victoria Frankenstein kísérleteitől kezdve a szörnyekkel teli világban mindennel találkozhatnak, a mítoszok és rejtélyek központjában.

Epic Universe theme park, Universal Orlando Resort, ikonikus, karakterek, szörnyek, vidámpark, park, konceptuális
Az új vidámpark állítólag minden képzeletet felülmúló lesz. 
Fotó: Fotó: Universal Orlando Resort / Fotó: Universal Orlando Resort

Az Epic Universe belsejében, a Celestial Park végén található a Universal Helios Grand Hotel, amely „a vendéget egy olyan világba viszi, ahol az ég és a föld egyesül – 500 szobával, egyedülálló kilátással és saját bejárattal a vidámparkba."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!