Kitört a napágyháború Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Sok turista, főleg németek, új technikát alkalmaznak, hogy helyet biztosítsanak maguknak, illetve a családjuknak, barátaiknak. A kedvesnek, vagy illedelmesnek cseppet sem nevezhető módszer sok helyi és más nyaraló felháborodását váltja ki.
Vágólapra másolva!

A német turisták a spanyolországi Mallorcán a strandokat kora hajnalban körbejárják, és a számukra legkedvezőbb helyekre törölközőket tesznek, ezzel megjelölve, hogy az bizony az ő helyük. Méghozzá egész nap.

A Playa de Palma strandon a törölközők egy-egy napernyőre kerülnek, aztán a foglalók egész egyszerűen visszamennek a szállodájukba, ahol nyugodtan megreggeliznek, tudva azt, hogy már van helyük a tengerparton későbbre.

Palma város önkormányzata biztosítja a napozóágyak és napernyők bérlését ezen a strandszakaszona. Napi díjat kell fizetni, reggel tíz, és este hét óra között. Az alkalmazottak általában 8.30-tól a helyszínen vannak, kinyitják és kiosztják a napozóágyakat, este pedig egymásra rakják és bezárják.

Egy német férfi, aki évek óta Playa de Palmán él, felháborodva egy helyi lapnak azt mondta, hogy a törölközős akciók az egész strandon elterjedt, és a helyzet tarthatatlanná vált - írja a Mirror

Mallorca 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Clara Margais

Az Inselradio riportjára válaszolva mások azt mondták: „Ezeket a törölközőket a tengerbe dobnám!” illetve, hogy "Nagyon dühös vagyok azokra, akik ezt csinálják."

Egy másik nyaraló igazságtalan tartja az egészet:

Teljesen rossz szokás. A napozóágyak törülközővel való rögzítése kora reggel teljesen meggondolatlan és egyáltalán nem elfogadható. Ha reggel senki nem takarja el a napozóágyakat törölközővel, mindenki kaphat egyet. Végül is mindannyian ugyanazt akarjuk: egy pihentető nyaralást. 

A helyzetbe némi humort oltva egy helyi így kommentálta a kialakult helyzetet: "Az első sorban a tökéletes szelfihelyüket keresik. Aztán megérkezik egy olyan mallorcai, mint én, és beteszem az olcsó napernyőmet egy olcsó nyugágyat és még az anyósomat is”.

Korábban már írtunk róla, hogy Mallorcán csökkenteni szeretnék a látogatók számát, tilalmat vezetnének be. A spanyol szigetet túl sokan látogatják, ezt szeretnék most szabályozni a politikusok. Jóváhagyták azt a kezdeményezést, ami arról szól, hogy megszabja a sziget fővárosába, Palmába érkező hajók számát. 

A Kanári-szigeteken is tüntettek az emberek a fenntarthatatlan turizmus ellen. A demonstrálók azt követelték, hogy a spanyol sziget ideiglenesen korlátozza a turisták érkezését. Azzal érveltek, hogy a tömegturizmus megfizethetetlenné és környezeti szempontból fenntarthatatlanná tette a lakosok életét. A prágaiaknak is elegük van a turistákból, meglepő dolgot terveznek.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!