A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Nyaralni induló családokat vert át egy balatoni vendégház

Vágólapra másolva!
Több család is azt tervezte, hogy a Balatonnál fognak nyaralni a gyerekeikkel. Találtak is egy megfelelő, több szobás vendégházat Balatonföldváron, azonban állításuk szerint átverték őket. A szállást végül nem vehették át és az 50 százalékos előleget sem kapták vissza, a hirdető elérhetetlen lett.
Vágólapra másolva!

Nyáron sokan döntenek úgy, hogy a Balatonra mennek a gyerekeikkel nyaralni. Közülük többen így megtaláltak az interneten egy balatonföldvári vendégházat, amiben sok szoba volt, így megfelelt a nagycsaládoknak. 

Azonban a nyaralás előtt rá kellett jönniük, hogy átverték őket. Ma már se telefonon, se interneten nem elérhető a vendégház. 

Az egyik közösségi oldalra egy anya posztolt arról, hogy átverték őket a szállásukkal. A foglalásig és az előleg kifizetésééig nem volt gond, utána viszont igen. 

Balaton, Tihany, vitorlások, illusztráció
Képünk illusztráció 
Fotó:  andras_csontos/Shutterstock /  andras_csontos/Shutterstock

Kedves nyaralni vágyók! Senkinek sem ajánlom a vendégházat, a hölgy egy csaló. Érkezésünk előtt jelezte, hogy csőtörés van, ami miatt sajnos nem tudjuk elfoglalni a szállást. Összesen 14-en mentünk volna kicsi gyerekekkel a karjainkban. Közölte velünk, hogy a szállásunk összegét visszautalja, azóta semmilyen formában nem elérhető, a rendőrség felé illetve fogyasztóvédelem felé a feljelentés természetesen megtörtént. Mint kiderült, ezt már másokkal is eljátszotta a hölgyemény. Legyetek figyelmesek, mindenkinek kellemes nyarat!”

- írta az anya. 

A Bors megpróbálta megkeresni a vendégház üzemeltetőjét, de a megadott telefonszámok közül egyik sem működött, a panaszok miatt pedig felfüggeszthették a foglalást az egyik legnagyobb foglalási portálon. Más oldalakon azt jelezte a rendszer, hogy lehet még foglalni bizonyos napokra, azonban itt is kérte a szállásadó az 50 százalékos előleget. Ezek alapján többen is lehetnek, akiket átvertek és még nem kapták vissza a pénzüket. Az anya posztjára egy másik nő is válaszolt: 

Minket is átvertek a vendégházban!!!! Nem kaptunk kulcsot, át kellett mászni a kerítésen, a pincén át jutottunk be a házba, a szoba mocskos volt, amire közölte a tulaj SMS-ben, hogy ez egy öntakarító vendégház, tehát minden vendégnek maga után kell kitakarítani. Ez persze sehol nincs feltüntetve a szállásfoglaló helyen… A szállásfoglaló ügyfélszolgálata nem volt elérhető, szállás nélkül maradtunk"

– írta a nő hozzászólásában. 

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a rendőrséget, de egyelőre nem kaptak választ. 

Ahogy azt korábban megírtuk, 120 ezren nézték az élő közvetítést és több mint félmillióan látták a közösségi médiában az év legnagyobb és legrangosabb vitorlásversenyét, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. Azt is megírtuk, hogy a kánikula nem okoz algavirágzást a Balatonban. 

Egy cseh családból származó gróf annyira megszerette Magyarországot, hogy halála után itt, a Balatonban temettette el a szívét egy ezüst szelencébe zárva, amelyet unokaöccse egy hajóról a vízbe dobott a tó legmélyebb pontján. Az egész olyan, mintha egy romantikus regényt olvasnánk, ám történet a két világháború között valóban lejátszódott, a szelence pedig ma is a tó mélyén rejti különös kincsét.

Korábban mutattunk olyan fizetős balatoni strandokat, amik naponta kétszer ingyenesek. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!