A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hangulatos skót város, ahová nyáron is érdemes ellátogatni

Vágólapra másolva!
Ha készen áll arra, hogy előre tervezzen, viszont egy kicsit mégis letérjen a járt útról, akkor Edinburgh-ott érdemes meglátogatnia augusztusban – még akkor is, ha ilyenkor egy kicsit nagyobb tömeg van, ugyanis ekkor van a városban az Edinburgh Fringe, ami a világ egyik legnagyobb művészeti fesztiválja.
Vágólapra másolva!

Nem meglepő, hogy Edinburgh Royal Mile utcáin a Fringe Fesztivál idején jóval több az ember. Előfordul az is, hogy a helyi lakosok úgy döntenek, hogy elhagyják a várost erre az időszakra, ahelyett, hogy élveznék a fesztivál hangulatot - számolt be a Mirror.

 A város azonban nem csak a Fringe idején pezsgő és varázslatos, Edinburgh ugyanis különösen szép arcát mutatja a késő nyári napsütésben.

Egy séta az óvárosból az újváros felé elkalauzolja a turistákat a butikok, a kávéházak, zöld parkok,  hangulatos macskaköves utcáinak forgatagában– mindez Stockbridge szomszédságában található.

Edinburgh
Fotó: Fotó: Unplash

A 18. század közepéig egykor Skócia fővárosától különálló egységként működő Stockbridge továbbra is a város nyüzsgésétől való elszakadás érzését kínálja a látogatóknak. Stockbridge minden hétvégén számos kitelepülő standnak biztosít helyet, a Stockbridge Market (a helyi piac) minden héten helyi gazdálkodók, pékek, méhészek és még egy spanyol paella szakács is megtalálható itt, akik mind a termékeiket kínálják.

Ha menekülne a tömegtől, akkor a „Sétány”, felé kell vennie az irányt. Az útvonal olyan gyönyörű helyeken vezet, mint a tökéletesen gondozott 70 hektáros területet, az ingyenes Royal Botanic Garden Edinburgh és a festői Dean Village.

A 19. századig Dean Village közelében található az 1760-ban felfedezett St. Bernard's Well, amely gyorsan látványossággá vált, mivel a feltételezett gyógyító erejéről szóló hírek hamar népszerűvé tették.

A kút - amelyet Alexander Nasmyth skót művész tervezett 1789-ben, - belsejében Hygieia, az egészség görög istennőjének alakja látható. A kút tetején pedi egy arany ananász található.

Közvetlenül Leith előtt van a Colinton-alagút. Az egykor régi vasúti alagút, amit Skócia legnagyobb művészeti falfestményévé alakított át Chris Rutterhood művész. A séta során a látogatókat a helyi történelem vizuális utazásra hívja, ahol a művészek különféle illusztrációival, köztük Robert Louis Stevenson edinburghi író és költő A vasúti kocsiból című művével is találkozhatunk. Leith ma már éttermek, művészeti galériák széles választékát kínálja, és az egyik legjobb fish and chipsezőt, a Fishmarket Haven-t.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!