Ez a két kutya szinte egész Európát bejárta, még a télapóval is találkoztak

Vágólapra másolva!
A Dublinban tanárként dolgozó Nikki O Caroll és párja már összesen 21 országban jártak Európában, és mindenhová magukkal vitték két kutyájukat is. Bevallásuk szerint képtelenek otthon hagyni a kutyákat, és az utazások annyira beváltak nekik, hogy bevállaltak egy harmadik háziállatot is.
Vágólapra másolva!

A pár 2019-ben vett két, Cavalier King Charles spániel fajtájú kutyát, Cocót és Jonót. Nikki és a párja, Robbie Memery is nagyon szeretet volna utazni a világjárvány után, de a kutyákat sem akarták otthon hagyni, annyira hozzájuk nőttek. Ezért először közeli úti célokat választottak, hogy magukkal vihessék a kedvenceiket. Annyira bevált nekik a kutyás utazás, hogy belevágtak a külföldi utakba is. 

Először Skóciába utaztak, azóta pedig 21 európai országban voltak a kedvenceikkel együtt, többek között Luxemburgban, Franciaországban, Hollandiában és Svájcban is, valamint Lappföldre is eljutottak, ahol találkoztak a mikulással is. 

A nő bevallása szerint számára nem lehetséges, hogy otthon hagyja a kutyáit, vagy rokonokra bízza őket. 

A kutyák a családunk részei, a gyerekeimet sem hagynám otthon. Csak rövid ideig élnek, ezért nem szeretném őket semmiből sem kihagyni”

 – mondta Nikki. Hozzátette, hogy az elképzelésekkel szemben könnyű a kutyákkal okozni, a legnagyobb gondot az állatorvos keresés szokta jelenteni. 

A pár idén megvette harmadik kutyáját, Gigit, aki szintén Cavalier King Charles spániel – írja a Mirror

Ahogy azt korábban megírtuk, sokan azt gondolhatják, hogy kutyával utazni nagyon egyszerű, csak ráteszi a gazdája a nyakörvet és a pórázt, berakja az autóba és már indulhatnak is. Ez azonban egyáltalán nincs így, a biztonságos utazáshoz ennél több mindenre van szükség. Sok mindent előre meg kell tervezni, és több dolgot is magunkkal vinnünk ahhoz, hogy kényelmes legyen az utazás.

Ide kattintva megnézheti, hogyan alszik egy elkényesztetett kutya egy repülő business osztályán. 

Magyarországon több olyan strand is van, ahova magunkkal vihetjük a kutyánkat is. Az erről írt cikkünket itt olvashatja. 

A raktárautomatizálással foglalkozó Sid Henderson munkája miatt gyakran utazik, és amikor csak tudja, magával viszi kutyáját, Kumát is. A kis mopsz ennek köszönhetően már a fél világot körbejárta repülővel. Az állat eddig 250 alkalommal ült már repülőn. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!