Közel egy hetet élt túl az Alpokban egy eltűnt nagymama

Vágólapra másolva!
Egy 89 éves olasz nagymama az egyik fiával gombászott az Alpokban, maikor egy megszédült és belezuhant egy vízmosásba. A hatóságok napokig nem találták, az asszony azonban csodával határos módon mégis túlélt a vadonban.
Vágólapra másolva!

Giuseppina Bardelli a fiával ment el gombászni az Alpokban, közel a svájci határhoz, amikor hirtelen rosszul lett és belesett egy vízmosásba. A fia hiába kereste, nem találta, ezért rögtön értesítette a hatóságokat, akik 5 nappal később megtalálták az asszonyt. Magas volt a növényzet, ahol az asszony volt, ezért nehezen vették észre, pedig 50 ember kereste és drónokat is bevettetek. Amikor megtalálták, a nő ép állapotban volt, pár bordája volt eltörve. 

Az asszony fia elmondta, hogy az anyja úgy élte túl az öt napot, hogy a tócsákból kiitta az esővizet, valamint minden éjjel imádkozott. Egy fa tövében aludt, és növényzettel takarta be magát.

 Ezen felül egy rókával is összebarátkozott, ami gyakran az asszony közelébe ment. 

Tudta, hogy minden nap az utolsó lehet

 – tette hozzá a férfi. 

Bevallása szerint óriási volt az öröm, amikor megtalálták az anyját, mindenki sírni kezdett. Az asszony jelenleg kórházban lábadozik – írja a Daily Star

Tavaly márciusban egy bevásárlóközpontba indult két amerikai nő, de több mint kétszáz kilométerrel eltévedtek, egy havas mellékúton, vadőrök találtak rájuk. Mint kiderült, az autójuk elakadt, és az éjszakát fűtés nélkül töltötték benne a körülbelül mínusz 15 fokos hidegben. A két nőt orvosi kivizsgálásra kórházba szállították, ahol napokig bent maradtak. 

2022 decemberében két kislány eltévedt a lousianai otthonunk melleti erdőben. A rendőrség és a szomszédok órákon át keresték őket. A család kutyájának köszönhetően nem esett bajuk. A 7 és 4 éves kislányok közel 2 kilométerre kóboroltak házuktól az erdőben. Amikor elfáradtak, kutyájuk megengedte nekik, hogy ráfeküdjenek. A rendőrség és a szomszédok négy órán át keresték a lányokat, amíg valaki meg nem hallotta Artemis ugatását. Az anyuka elmondta, hogy amikor a keresőcsapat az eltűnt lányok közelébe ért, Artemis nem engedte őket a lányokhoz. A kutya körözött a lányok körül és morgott a keresőcsapatra, hogy megvédje a lányokat. Miután a gyerekeket újraegyesítették a szüleikkel akkor derült ki, hogy valójában Artemis volt az, aki miatt eltévedtek.

Két éve szeptemberben mintegy nyolc órát töltött a Földközi-tengeren egy eltévedt úszó, mielőtt épségben kimentették a spanyol vízimentők.

Egy níregyházi nyugdíjas a testvérével ment gombát szedni, majd amikor sötétedni kezdett, szem elől tévesztették egymást.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!