A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Koporsóban fekvés, ikertalálkozó - mutatjuk a világ legfurcsább fesztiváljait

Vágólapra másolva!
Felejtse el a monoton techno zenét és a fesztiválokon megszokott hosszas sorbanálást a túlárazott ételekért, bemutatjuk a világ hét legkülönlegesebb nyári fesztiválját, ami valami egészen mást kínál, mint amit eddig tapasztaltunk. Ön hallott már például az ikerfesztiválról, lápbúvárfesztiválról vagy Elvis-fesztiválról?
Vágólapra másolva!

Dél-Korea: Iszapfesztivál

Júliusban két héten keresztül közel 1,5 millió ember özönlik a dél-koreai Boryeongban megrendezett MudFestre. 

Iszapfürdők, iszapcsuszamlások és akadálypályák tették világhírűvé ezt a fesztivált, melyek vonzzák a helyieket és a turistákat egyaránt.

 A sárfürdő közepén utcai előadások, büfék, élőzene, birkózás és testfestés várja az ide látogatókat.

A világ hét legfurcsább fesztiválja, legfurcsábbfesztiválok, 2024

Fotó: Shutterstock/Stock for you

Spanyolország: Halálközeli Élmények Fesztiválja

A Fiesta de Santa Marta de Ribarteme, vagyis a Halálközeli Élmények Fesztiválja minden júliusban megrendezésre kerül egy spanyolországi kis faluban, Las Nievesben. 

A különös rituálé magában foglalja a halálközeli élmények megtapasztalását, például nyitott, párnázott koporsókban fekvő embereket szállítanak körbe a településen.

 Bár meglehetősen morbidnak hangzik, a fesztivál látogatóinak különleges élményben lehet része, nem beszélve a fergeteges bulikról és tűzijátékról.

Santa,Marta,De,Ribeterme,-,Galicia,-07/29/18,-,The,Traditional
Halálközeli élmények fesztiválja
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Olivier Guiberteau/Shutterstock.  

Wales: Lápbúvárfesztivál

Ezt a szintén bizarr fesztivált minden augusztusban  a közép-walesi Llanwrtyd Wellsben található, Waen Rhydd nevű mocsárvilágban rendezik meg. 

A versenyeken résztvevők a lehető legrövidebb idő alatt igyekeznek két egymást követő hosszban átúszni egy tőzeges, vízzel töltött árkot. Ha az úszás nem az erősségünk, jelmezversenyeken is részt vehetünk, 

ahol a legegyedibb, legfantáziadúsabb ruhaköltemények tulajdonosait különféle díjazásokban részesítik. 

A világ hét legfurcsább fesztiválja, legfurcsábbfesztiválok, 2024

Fotó: PA Images via Getty Images/Ben Birchall

Finnország: Feleséghordó világbajnokság

A világ minden tájáról érkeznek férfiak júliusban a finnországi Sonkajärvibe, hogy kipróbálják erejüket egy nehéz akadálypályán futva feleségeiket vagy barátnőiket a hátukon cipelve.

A pálya 250 méter hosszú, és két száraz- és egy vizes részből áll, utóbbi körülbelül egy méter mély. A győztes csapat sörben részesül, mindenki annyit kap, mint a partnere testsúlya. A második és a harmadik helyezést is díjazzák, emellett különdíjban részesül a legszórakoztatóbb páros, a legjobb jelmez és a legerősebb hordozó. A belépés 50 euróba, azaz közel 70 ezer forintba kerül.


Fotó: AFP / VESA MOILANEN / LEHTIKUVA / AFP

Ohio: Ikertalálkozó

Az 1975 óta létező Twins Days ikerfesztivál 

az ikertestvérek legnagyobb létszámú éves találkozója a világon, amire mi is lehetne alkalmasabb hely, mint az ohiói Twinsburg nevű település?

A fesztivált egy augusztus eleji hosszú hétvégén tartják,  és a „kettős felvonulástól” a tehetségkutatókig többféle eseményt is rendeznek. Az ikrek regisztrálhatnak, hogy részt vegyenek a tevékenységekben. Az általános belépő díja mindössze 5 dollár, azaz kevesebb, mint 2 ezer forint, és minden évben más a tematika. A vendégeket arra biztatják, hogy a világ minden tájáról érkezzenek a verseny témájának megfelelő jelmezekben.

Annual Twins Day Festival Held In Twinsburg, Ohio

Fotó: Josie Gealer/Getty Images / Josie Gealer/Getty Images

Japán: Köldökfesztivál

A Hokkai Heso Matsuri, más néven Bellybutton, azaz Köldökfesztivál minden év július végén kerül megrendezésre Hokkaido szigetén. Az első Bellybutton fesztivál 1969-ben volt, 

a japánok számára a köldök ünnepét jelenti, mivel Furanót Hokkaido központjának, azaz köldökének tekintik. A fesztivál fő eseménye a Köldöktánc,

a 'Heso Odori' vagy 'Bellybutton Dance'. Ez abból áll, hogy a résztvevők egyedi és színes arcokat, úgynevezett „Zubarát” festenek a hasukra, és a hagyományos népi dallamok ritmusára mozognak. A Visit Hokkaido weboldala szerint festményeik hangsúlyozására a táncosok nagy kalapot viselnek, ami elrejti az arcukat a nyaktól felfelé.

A világ hét legfurcsább fesztiválja, legfurcsábbfesztiválok, 2024

Fotó: AFP/JIJI Press

Elvis Fesztivál - Ausztrália 

Az Elvis Fesztivál, amelyet az új-dél-walesi Parkes mezőgazdasági kisvárosban rendeznek meg, 

évente mintegy 25 000 fanatikus rajongót lát vendégül. Az extravagáns programkavalkáddal büszkélkedő fesztivál többek között felvonulással, élőzenével, illetve tánc- és öltöztetőversenyekkel szórakoztatja a látogatókat. 

Az ausztrálok a legszebb flitteres öltönyükben vesznek részt a fesztiválon. A eddigiekkel ellentétben azonban ez a fesztivál télen kerül megrendezésre, minden évben január második hetében tartják, úgy, hogy egybeessen Elvis születésnapjával. Jövőre a fesztivál már 32. évét ünnepli, és január 8-12 között kerül rá sor.

A világ hét legfurcsább fesztiválja, legfurcsábbfesztiválok, 2024

Fotó: Shutterstock/Holli

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!