A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

London kísértetjárta fogadói rengeteg titkot rejtenek

Vágólapra másolva!
Ismerje meg az Egyesült Királyság 5 legkísértetiesebb fogadóját, amelyeket még a paranormális jelenségek sem kerültek el.
Vágólapra másolva!

 

The Prospect of Whitby – Wapping

A Prospect of Whitby London legrégebbi folyóparti kocsmája, amelynek története egészen 1520-ra nyúlik vissza. Belül egy eredeti kőpadló, a mennyezetet pedig beépített régi hordók és hajóárbocok díszítik. A Temze partján, egy II. osztályú műemlék épületben található, és olyan hátborzongató története van, hogy egykor nem véletlenül hívták Ördög kocsmának.

 

A kalózok, a csempészek és a tolvajok ittak itt, akárcsak George Jeffreys bíró – egy 17. századi bíró, aki állítólag több száz embert ítélt akasztás általi halálra.  A pletykák szerint szelleme kísérti a kocsmát, többekkel együtt, köztük Mary Frith, a hírhedt zsebtolvajjal, akit más néven Moll Cutpurse-ként ismernek

The Viadukt Taverna - Holborn

Az Old Baileyvel szemben található Viaduct Taverna kísérteties kocsmájában öntöttvas oszlopok vannak díszes, vert réz mennyezettel. A kocsma a Newgate börtön helyén épült, a földszinten pedig régi „cellák”, találhatóak ahol állítólag foglyokat tartottak. Ezeket a cellákat a vendégek szabadon felfedezhetik, egy nyikorgó, meredek lépcsőn át. A sötét, nyirkos térben egy függő hurok és egy rozsdás fémketrec is található. Állítólag az itt dolgozók sem szeretnek egyedül lemenni oda, ami érthető, hiszen 1996-hoz hasonlóan a tulajdonos állítólag a pincébe zárva találta magát, miután az ajtó minden látható ok nélkül becsapódott.

 

The Rising Sun - Smithfield

Ezt a kocsmát a Szent Bertalan Kórház mellett a 19. század elején az embercsempész bandák kedvenc helyének tartották. Ezek a bűnözők állítólag bedrogozták és meggyilkolták a fogadóban lévőket, majd eladták a holttestüket a kórháznak orvosi kutatás céljából. 

Nem meglepő módon azóta több paranormális tevékenységről is beszámoltak itt.

Az egyik figyelemre méltó eset az úgynevezett „pervy” szellem. Egy nő ugyanis arról számolt be, hogy a zuhanyozás közben megzavarta egy jelenség– majd elhúzta a zuhanyfüggönyt, és egy jeges kéz a hátához ért.

Az emeleten lakó csaposlányok arra ébredtek, hogy egy szellem ül az ágyuk végén, és szépen lassan lerángatja róluk a takarót.

 

Morpeth Arms – Millbank

Első pillantásra ez a 19. századi ivó egészen világosnak, szellősnek és kellemesnek tűnik.  A felszín alatt azonban az 1816-ban megnyílt és 1890-ben bezárt  egykori Millbank börtönből fennmaradt alagutak és cellák lapulnak .

Az alagutak a foglyok „utolsó sétájaként” szolgáltak, mielőtt Ausztráliába deportálták őket. Egy elítélt állítólag a kocsma alatti alagútban halt meg, miközben megpróbált megszökni – és a helyi legenda szerint azóta a kocsmában kísért.

A kocsma emellett "időről időre" fogadja a vendégeket a földszinten is.

 

The Ten Bells – Spitalfields

Az east end-i kocsma,  a The Ten Bells, amelyet London leghírhedtebb sorozatgyilkosával, Hasfelmetsző Jackkel hoznak összefügésbe.

A kocsma Hasfelmetsző Jack két áldozatával áll kapcsolatban. Meg nem erősített hírek szerint Annie Chapman ebben kocsmában ivott, mielőtt megölték. Megcsonkított holttestét a közeli Hanbury Streeten találták meg.

A pletykák szerint Chapman szelleme még mindig ott jár a kocsmában, több más kísérteties alak társaságában.

Mary Kelly - Hasfelmetsző utolsó áldozata - is kapcsolatban áll a kocsmával, mivel állítólag az utcában fogadta ügyfeleit.

Állítólag a személyzet találkozott egy George Roberts nevű földesúr szellemével, akit állítólag egy baltával gyilkoltak meg. Vannak hátborzongató történetek egy csecsemő meggyilkolásáról is az egyik emeleti szobában, a médiumok pedig  állítólag annyira megrémültek, hogy be sem léptek oda.

A kísértetjárta fogadókról képeket ITT talál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!