TikTok-videók alapján utaznak az európaiak

Vágólapra másolva!
Az európaiak által leginkább keresett nyaralási úti célok a legforgalmasabb városok közé tartoznak. Ráadásul a TikTok felhasználók 77%-a a platformon közzétett posztok hatására látogatja meg a különböző helyszíneket. Emiatt pedig a népszerű úti célok túlzsúfoltak esznek, és a turisták órákig állnak sorba a fotózáshoz. Ezért íme néhány tipp, hogyan kerüljük el a tömeget és készítsük el a legjobb fotókat a nyaraláson!
Vágólapra másolva!

Az UNESCO világörökségi helyszíneken vagy híres nevezetességeknél egyre nehezebb tömegektől mentes helyet találni. De persze így, vagy úgy, az ott készített videók, azért a TikTok videómegosztó oldalra felkerülnek. Európa kedvenc úticéljai közül néhány a világ legforgalmasabb városai közé tartozik, és a nyaralókat valószínűleg a közösségi médiában készült fotók is befolyásolják – ami hosszabb várakozási időkhöz vezet, amikor megpróbálják elkészíteni a tökéletes portrékat.

IsIshak Pasha Palace,  Törökország, Ishak Pasha palota,TikTok
Fotó a hidegben. A felvétel akár a TikTok videómegosztóra is felkerülhet.
Fotó: AFP

A KAYAK 2024-es nyári nyaralási toplistája Európában a repülőjegyekre vonatkozóan a következő (ezek persze a TikTok platformján is népszerűek) 

1. Palma de Mallorca, Spanyolország

2. Bangkok, Thaiföld

3. Barcelona, Spanyolország

4. London, Egyesült Királyság

5. Isztambul, Törökország

6. Málaga, Spanyolország

7. Lisszabon, Portugália

8. New York, Egyesült Államok

9. Róma, Olaszország

10. Párizs, Franciaország

A nyaralókat továbbra is a közösségi médiában közzétett képek inspirálják, amikor úti célt keresnek. A TikTok-felhasználók 77%-át az ihlette meg egy úticél meglátogatására, hogy miután felfedezték azt a platformon, és az európaiak által a KAYAK-on keresett  legnépszerűbb nyaralási helyszín több mint 106 millió posztban szerepelt hashtagként. Egyértelmű, hogy a képek és videók rögzítése és megtekintése döntő szerepet játszhat az európaiak nyaralási és utazási élményeiben a város kiválasztásában.

Mivel a HONOR legújabb kutatása szerint az emberek több mint egyharmada (36%) nem tudja, hogyan kell jó portréfotót készíteni, az új HONOR H200 sorozat tökéletes társ a képek megörökítéséhez utazás közben. Nemcsak a kiváló akkumulátor-üzemidőnek és a túlmelegedést megakadályozó hűtőkamrának köszönhetően ideális az utazáshoz, de a csoportkép-javító funkció a mesterséges intelligencia segítségével felismeri a csukott szemeket, és automatikusan korrigálja őket.

Mivel azonban tudjuk, hogy a tökéletes csoportkép megörökítése a kedvenc helyszíneken a tömeg miatt akár 3 órát is igénybe vehet, a HONOR együttműködött Zach Leon okostelefonos utazási- és portréfotóssal, hogy felfedje a 10 legkeresettebb úti cél kevésbé ismert, rejtett gyöngyszemeit, és tippeket osszon meg a tökéletes portréfotó elkészítéséhez.

Alternatív portréfotó-helyszínek ajánlása:

  1. Bangkok: Az Aranyhegy-templom népszerű célpontja a fotózási lehetőségeknek. Azonban a Lumpini Park is sokat kínál a fotók szempontjából, a legjobb vadvilággal, amit Thaiföld kínálhat – ráadásul tökéletes háttér egy családi portréhoz.
  2. New York: A Central Park mindig is a turisták célpontja a filmbe illő pillanatképek elkészítéséhez. Utazz azonban egy kicsit északabbra, és felfedezheted a Fort Tryon Parkot, amely ugyanolyan gyönyörű, mint a Central Park, és általában sokkal kevésbé zsúfolt.
  3. Barcelona: A gyönyörű építészetéről ismert Barcelona két legkevésbé becsült helyszíne a Parc del Laberint d'Horta és a Museu Nacional d'Art de Catalunya, amelyek tetejére felmászva a legjobb kilátás nyílik a városra - idilli helyet biztosítva egy romantikus portréhoz.
  4. London: Az Egyesült Királyság fővárosa a világ minden tájáról vonzza a turistákat, olyan látványosságokkal, mint a Big Ben és a London Eye. A Millenium Bridge egy nagyszerű hely, ahol a londoni sziluett legjavát megörökítheted, ráadásul jóval kevesebb tömeggel.
  5. Palma De Mallorca: A palmai katedrális a város egyik legikonikusabb fotóhelye, ahol rengeteg turista használja a lenyűgöző épületet a nyaralási pillanatai hátteréül. A Basilica de San Francisco azonban általában sokkal csendesebb és intimebb fotóélményt nyújthat. 

Top okostelefonos portréfotózási tippek:

1. Kísérletezz a kompozícióval. Ha más turisták nagy csoportja között van az ember, érdemes játszani a szögekkel, hogy kikerüljenek a képből. Menjünk mélyebbre, és döntsük felfelé a telefont, közelítsünk egy egyéni portréhoz, vagy álljunk a szeretteink mellé, hogy a látvány foglalja el a fotó egyik felét, ők pedig a másikat. Ha csoportképet készítünk, a HONOR 200 Pro csoportfokozó funkciója leveszi a terhet a vállunkról, mivel a mesterséges intelligencia azonosítja és finomhangolja a csukott szemeket, hogy remek képet kapjunk.

2. Jól időzítsd az érkezésed. A világ legnépszerűbb nevezetességei közül néhánynak még mindig vannak csendes pillanatai. A naplemente a firenzei Piazzale Michelangelónál olyan, mint egy heringparti, a napfelkelte viszont olyan, mint a nyílt óceán. Kerüljük el a tömeget, és így bőven lesz hely és idő, hogy megörökítsük a legjobb pillanatokat.

nyaralás, Magyarország, szálloda, vakáció, utazás, TikTok
A TikTok csatprnán főleg videókkal van tele, de képeket is lehet oda feltölteni
Fotó: Shutterstock/ Volodymyr TVERDOKHLIB / Shutterstock/ Volodymyr TVERDOKHLIB

3. A világítás fontos. Bármilyen gyönyörű is a kilátás, kerülni kell a háttérvilágítást. Ehelyett vagy menjünk alanyaink oldalára, hogy a fény egy része az arcukra világítson, vagy ha bátrak vagyunk, kísérletezzünk vakuval, hogy megvilágítsuk őket. Hacsak nem sziluettekre vágyunk, a világos arc az első számú prioritás!

4. Fontoljuk meg a zoomolást. Hogy távol tartsuk az idegeneket a családi fotóinktól, használjuk a telefon zoomobjektívjét. Ez nem csak abban segít, hogy a kép tiszta maradjon, de a tömörítésnek köszönhetően a háttér is nagyobbnak tűnik.

Érdemes tehát valamennyire felkészülni, hogy ne csak az utazás, hanem a róla készült fotók is tökéletesen sikerüljenek.

Ez a videó pedig a gyönyörű Dubrovnikot mutatja be.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!