Órákig a levegőben lógtak az emberek egy meghibásodott vidámparki játék miatt

Vágólapra másolva!
Több mint egy tucat vidámparki látogató rekedt egy vidámparki játék fogságában, mikor az váratlanul meghibásodott.
Vágólapra másolva!

A Sea World-hoz tartozó vidámparkban, az ausztráliai Gold Coast-ban tizenhárom ember közel 90 percig lógott a levegőben, mikor a Vortex nevű attrakció meghibásodott.

A levegőben maradt látogatókat a tűzoltók mentették ki, akik egy emelő segítségével felmásztak az emberekhez és kiszedték őket az ülésekből. 

Fotó: X/Queensland Ambulance Service

Amíg a mentés tartott, addig esernyőkkel védték a forró napsütés miatt, a turistákat, és ételt és italt is juttattak fel a bajba jutottaktól - írja a Mirror.

Ezután a mentősök megvizsgálták a pánikba esett turistákat, akik közül, csupán csak a szerencsének köszönhetően, senki sem sérült meg. Emiatt pedig egy látogatót sem vittek kórházba a helyszínre érkező mentősök.

A park a baleset után így nyilatkozott:

Mind a 13 vendéget biztonságosan kimentették a tűzoltók.

- írja a park a közleményében, ahol azt nem közölték, hogy az attrakció miért hibásodott meg.

Fotó: X/Queensland Ambulance Service

Egy mexikói vidámparkban egy kislánynak megengedte az apja, hogy egyedül dodzsemezzen, azonban mivel túl kicsi volt, és nem érte volna el a kormánykereket, nem kapcsolták be a biztonsági övét. Eleinte jól is ment minden, de egy ütközésnél a kislány elvágódott. Az apja berohant neki segíteni, de szerencsére nem történt nagyobb baja. Utána már nem hagyták egyedül vezetni a kislányt.

Két évvel ezelőtt az oszakai Universal Studios Japan vidámpark "Hollywood Dream -- The Ride: Backdrop" nevű hullámvasútja a 44 méter magas csúcspontja közelében állt le. A mintegy 30 utast a mentőszemélyzet körülbelül másfél óra múlva lekísérte. Senki nem sérült meg az incidens során, amelyet az okozott, hogy egy szenzor hibát észlelt.

Az indianai Santa Clausban található Holiday World and Splashin' Safari nevű vidámparkban, miután felült a hullámvasútra, meghalt. A 47 éves Dawn Jankovicot eszméletlenül találták a hullámvasúton. 

A park a Facebook-oldalán azt írta, hogy miután megtalálták Jankovicot, a személyzet három perc múlva megkezdte az elsősegélynyújtást. A nőt ezután kórházba szállították, ahol néhány óra múlva meghalt. A közleményben azt is hozzátették, hogy az eset után átvizsgálták a kérdéses hullámvasutat, és mindent rendben találtak, a játék megfelelően működött. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!