Eladó Viktória királynő kedvenc villája

Vágólapra másolva!
A Firenze külterületén álló Villa Palmieri volt Viktória brit királynő kedvenc nyaralóhelye, amely most eladóvá vált. A pazar ingatlan értékét növelheti, hogy szerepelt Boccaccio Dekameron című művében.
Vágólapra másolva!

A toszkánai Villa Palmieri volt Viktória egykori brit királynő egyik kedvenc nyaralóhelye, és ma bárki megvásárolhatja – az ára ötvenmillió euró, vagyis 19 milliárd forint.

A Firenze külterületén, a dombok között álló villa majdnem négyezer négyzetméteres, de a hozzá tartozó kertek kilenc hektáron terülnek el, ez a város második legnagyobb parkja.

A vendégek érkezhetnek helikopterrel, mert természetesen van leszállóhely, ahogy teniszpálya, valamint egy réges-régi úszómedence is. Az épületben 23 hálószoba és 19 fürdőszoba található.

A villát a XIV. században építették, először a Fini család tulajdona volt, 1454-ben vette meg Matteo di Marco Palmieri, akiről a nevét kapta. Az 1760-as években került angol tulajdonba, Cowper harmadik grófja vásárolta meg - írja a Világgazdaság.

Viktória királynő 1888-ban járt először a villában, ahol egy hónapot töltött, majd 1893-ban és 1894-ben is visszatért. 

A villát azonban nem Viktória királynő tette ismertté, hanem az egyik leghíresebb olasz író, Giovanni Boccaccio, aki állítólag az olasz irodalom egyik remekművében, a Dekameronban ezeket a kerteket írta le.

Maga a történet is részben a villában játszódik, ahol a szereplők menedéket keresnek, hogy elkerüljék a pestist.

Villa Palmieri
A Villa Palmieri Viktória királynő kedvenc villája volt
Fotó: Instagram

A villa történelmi múltjának maradványai freskók, festmények és mellszobrok formájában még mindig megtalálhatóak a birtokon, míg a közelmúltban egy Givenchy-divatbemutatónak adott otthont, és rendezvények és esküvők helyszínévé vált.

Viktória 1837-től 1901-ig volt az Egyesült Királyság királynője, 18 évesen lépett trónra, miután nagybátyja, IV. Vilmos örökös nélkül halt meg. 

Az Egyesült Királyság akkor már alkotmányos monarchia volt, melyben az uralkodó csak jelképes hatalommal rendelkezett. Viktória mégis nagy befolyással bírt, hiszen nyomást tudott gyakorolni a kormány politikájára, és beleszólt a miniszterek kinevezésébe.

Még életében nemzeti szimbólummá vált, és úgy tekintettek rá, mint a szigorú erkölcsi elvek megtestesítőjére. 1840-ben házasodott össze unokatestvérével, Albert szász-coburgi és gothai herceggel. Kilenc gyermekük és 34 unokájuk közül 26 a kontinens különböző országainak uralkodói és nemesi családjaiba házasodott be. Ezzel Viktória királynő kiérdemelte az „Európa nagyanyja” becenevet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!