Összeomlott egy kilátóhely Mallorcán, többen megsérültek

Vágólapra másolva!
Több turista is felmászott egy betonszerkezetes kilátóherlyre, hogy onnan csodálják meg a kilátást. Ekkor azonban a kilátószerkezete beomlott és az emberek több métert zuhantak. Többen megsérültek, ketten súlyosan.
Vágólapra másolva!

Francia turisták műásztka fel egy betonépületre Mallorcán szeptember 22-én, amikor beomlott a szerkezet teteje. A turisták több métert zuhantak. Hatan megsérültek, közülük ketten súlyosan, miután betemette őket a törmelék. A mentés órákon át tartott, a sérültek közül néhányan ki tudtak mászni a mentőlétrán, de két turistát hordágyon kellett kiemelni, hát- és lábsérüléseik miatt. A 60 év körüli turisták mentésére a környékbeli tűzoltók, polgárőrök és négy mentőautó is helyszínre ment. .

A mentési munkálat bonyolult volt a két sérült épségben történő kiemelése érdekében. A tűzoltók létrás teherautókat kértek, amelyeknek az út közepén kellett parkolniuk. Miután rögzítették az autót, kifeszítették a létrát, így a tűzoltók le tudtak menni értük”

 - írta a Cronica de Balearics című újság 

image

A rendőrség megjegyezte, hogy baleset helyszínétől alig néhány méterre van egy szikla az Es Morro den Moll néven, aminek a magassága több mint 120 méter. Szerencsének vélik, hogy a turisták nem ezen a szakaszon sérültek meg, innen sokkal nehezebb lett volna a mentés - írja a Mirror

Ahogy korábban megírtuk, megtalálták egy brit kiránduló holttestét Mallorcán, egy másik személyt pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván, miután a spanyol szigeten áradások voltak.

Augusztusban arról is beszámoltunk, hogy villámáradás ölt meg 11 embert Indonéziában is. Hatalmas eső zúdult egy szigetre, a sár mindent elmosott.

Júniusban sokan eltűntek Kínában is a villámárvizek és áradások miatt. Meicsuban földcsuszamlásokat okozott az eső, öt ember meghalt, 15-en pedig eltűntek.

Meghalt Mallorcán augusztusban egy 28 éves brit turista, miután egy éjszakai bulit követően kizuhant egy szállodából. A 28 éves férfi átesett egy falon a négycsillagos Reverence Mare Hotelben , Palmanovában, Magaluf közelében. A férfi a tragikus esést követően a földön landolt, közvetlen a szálloda pezsgőfürdője mellett. A halott férfi barátnőjét ezt követően pánikrohamok miatt kellett kezelni. Mallorcán idén májusban is kizuhant egy részeg turista egy szálloda tizedik emeletéről.

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!