Nyaralni ment a fiatal férfi Thaiföldre, de soha nem tért haza

Thaiföld, Bangkok, templom, komplexum, Buddha
A templomkomplexumban 91 kicsi és 4 nagy mozaikkal kirakott chedi található
Fotó: noiAkame
Vágólapra másolva!
A nyugat-londoni Hammersmith-ből származó Billy Thomas James feltehetően elvesztette az uralmát egy bérelt motor felett a népszerű thaiföldi nyaralóhelyen Ao Nangban, a férfi ugyanis halálos motorbalesetet szenvedett, az életét már a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.
Vágólapra másolva!

Bár a mentők minden erejükkel igyekeztek az út mentén újraéleszteni a férfit, nem jártak sikerrel. Jamest "a földön elterülve találták meg" - közölték a mentőtisztek. A megrongálódott fekete Honda Click motort, amivel James közlekedett az út közelében találták meg - számolt be a Mirror.

Billyt a Khlong Ying Suea híd közelében látták meg a járdaszegélyen fekve, az összetört és felborult motorja mellett. A rendőrségi jelentés szerint egy fejsérülés miatt mindene véres volt.

Thitikorn rendőrkapitány elmondta:  "A rendőrök akkor érkeztek meg, amikor a mentők és az orvosok próbálták megmenteni a brit férfi életét. Feje bal oldalán egy nagy seb, a bal mellkasán pedig egy szúrt seb volt ami újraélesztési kísérletek miatt keletkezett."

A halál okát még nem hozták nyilvánosságra, de a Watthanapat Ao Nang Kórház már kiállított egy halotti anyakönyvi kivonatot. Nem tudjuk, hogy ittasan vezetett-e, mert nem végeztek alkoholtesztet. Nem éreztük az alkoholszagot  a készüléken, igaz, nagyon erős volt a vér szaga.

image

A nyomozók úgy vélik, hogy a  férfi nagy sebességgel vezetett, mielőtt elveszítette uralmát a motor felett. Azt is elmondták, hogy 

nem ismerte az utat, ami szintén hozzájárulhatott a balesethez.

A thai rendőrség közölte, hogy vizsgálják a balesetet, amely szintén egy turista életét követelte az ország közismerten halálos útján. 

Thaiföld tartja ugyanis a világ egyik legrosszabb közúti biztonságára vonatkozó rekordot.

A miniszterek azt a célt tűzték ki, hogy 2027-re a 100 000 főre jutó 32,7 halálesetről 12-re csökkentsék a halálozások számát.

A népszerű turisztikai célpontokon a fiatal nyaralók akár napi 200 bah-ért (nagyjából 2100 forintért)  bérelhetnek robogót anélkül, hogy ellenőriznék a jogosítványt vagy az életkort. Idén áprilisban Egyesült Államokból való Elias Giangrande (28) és Jack Niehaus (25) a közkedvelt Koh Phangnan szigetén tartott Full Moon Partyról tartottak hazafelé, amikor hajnali 4:30 körül egy motorral ütköztek. Mindketten meghaltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!