Egy autó áráért vett magának egy szigetet egy pár

Vágólapra másolva!
A 24 éves Oliver Russell, aki félig amerikai, félig finn, minden nyarat Finnországban töltött, hogy meglátogassa barátait és családját, ezért úgy döntött, hogy odaköltözik és vesz egy szigetet.
Vágólapra másolva!

Egy férfi szakított a pörgős amerikai élettel és úgy döntött, hogy egy csendes kis szigetét vesz, mindössze 31 000 dollárért (nagyjából 11 millióért). A 24 éves, amerikai és finn gyökerekkel rendelkező Oliver Russell szeretteivel rendszeresen nyaralt Finnországban. A kaliforniai Laguna Beachen élt, majd 2020-ban a coloradói Fort Collinsba költözött, Russelnek azonban elég sokba került a tandíja ezért alternatívák után kutatott, majd azt fontolgatta, hogy Helsinkibe költözik tanulmányai miatt. 2022-ben valóra is váltotta álmát - írja be a Mirror.

A férfi Finnországban ismerkedett meg jelenlegi élettársával, a 20 éves Helena Tomaszewskával, és együtt bukkantak leendő otthonukra egy ingatlanos oldalon. 

2024 márciusában a páros mindössze 11 millió forintnyi összeget fektetett be saját, 2,5 hektáros paradicsomi szigetükbe.

 A telek megvásárlásakor azonban még egy hatalmas építkezés is várt rájuk. A páros azóta már felépített egy melléképületet terasszal, és arról álmodoznak, hogy egy napon majd saját szaunájuk is lesz.

Oliver Russel, Helena Tomaszewska, OliverRussel, HelenaTomaszewska
Fotó: Northfoto

Russel azt mondta:

Szerelmes lettem az ötletbe, hogy Finnországba menjek, és ott járjak iskolába.

Finn állampolgárságának köszönhetően ingyenes oktatást kapott, ráadásul imádja az itteni életmódot, mondván, Finnországban a faházas nyaralás a kultúra része.

Bevallotta, régóta vágyott arra, hogy részese legyen ennek az idilli életstílusnak. Azt mondta:

Imádtam a faházas nyaralásokat ezért szerettem volna egyet magamnak is. Valahányszor a szigetre megyünk, mindig jó élmény kint lenni. Olyan csendes, és mivel ez egy sziget ezért ide senki más nem jár.

Megosztotta, milyen munkaigényes volt a folyamat a szigeten tett első látogatásuk óta, 2024 júniusában: "Farönkökből készítettünk egy alapot, majd kaptam deszkákat egy vasboltból. Ezután építettünk egy melléképületet, és most egy zuhanyszerkezetet próbálok építeni, hogy tudjunk fürdeni, amíg a szigeten vagyunk” – mondta.

Oliver Russel, Helena Tomaszewska, OliverRussel, HelenaTomaszewska
Fotó: Northfoto

"Azt akartuk, hogy felállítsunk egyfajta "alaptábort", hogy kényelmes szállásunk legyen addig is, amíg a nagy építkezés jövőre elkezdődik."

Oliver és Helena teljes mértékben elkötelezte magát szigetük átalakítása mellett, és gyakran látogatnak ide, hogy álmukat valóra váltsák. A pár végső célja egyértelmű egy nyaraló és egy szauna építése.

 Finnországban ugyanis körülbelül minden második emberre jut egy szauna.

"A végső álom egy faház építése a nyárra. Szeretnénk építeni egy szaunaházat – a szabályok szerint a telek egyharmadán ugyanis szaunaháznak kell lennie" – mondta Oliver. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!