Megválasztották a világ legpihentetőbb strandját

honduras little french key beach, honduraslittlefrenchkeybeach
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Egy új tanulmány online utazási értékeléseket elemzett, hogy megtalálja a legjobb partszakaszokat a kikapcsolódásra, és hát hol találhatnánk csendesebb, nyugodtabb strandot mint egy privát szigeten? Nem véletlen, hogy az előkelő első hely egy hondurasi privát szigeten található.
Vágólapra másolva!

A strandok szinte mindig csodás kikapcsolódást ígérnek, legyen szó szörfözésről, jet-skizésről vagy éppen úszásról, a legtöbb ember ugyanis szívesen tölti a nyaralását víz közelben. De van még egy dolog, amire a strandok kiválóak: ez pedig a pihenés, ugyanis még a legsportosabb utazók sem tagadhatják, hogy szeretnek jó pár órát szundikálni a napágyon, vagy csak elnyújtózni a homokban.

 A SpaSeekers.com azonban most utána járt, hogy melyik strandon lehet a legjobban pihenni. A portál ugyanis felmérte, hányszor használták a „pihentető” és a „lazítás” szavakat a strandokról szóló online utazási értékelésekben a világ minden tájáról. A nyertes pedig a hondurasi privát szigeten található Little French Key strand lett, ez szerepelt ugyanis a legtöbb helyen - számolt be a Time Out.

4250 vélemény csaknem 17 százaléka említette ezt a rendkívüli strandot, ami nem véletlen, ugyanis klasszikus fehér homokja, tökéletesen tiszta vize és igazi karibi hangulata miatt aligha lekörözhető.

A második helyen a Palm Cove található Ausztráliában, a harmadik helyen pedig az izlandi Nautholsvik Geothermal Beach. Nyilvánvaló, hogy a világ minden sarkában találhatunk csodálatos helyeket a kikapcsolódásra, azonban nézze meg a toplistát, hátha kedvet kap valamelyikhez a jövő évi nyaralásra.

honduras little french key beach, honduraslittlefrenchkeybeach
Fotó: Shutterstock

 

Ezek a világ legpihentetőbb strandjai:

  1. Kis francia kulcs, Honduras
  2. Palm Cove, Ausztrália
  3. Nautholsvik geotermikus tengerpart, Izland
  4. Yas Beach, Egyesült Arab Emírségek
  5. Saud Beach, Fülöp-szigetek
  6. South Padre Island, USA
  7. Otres Beach, Kambodzsa
  8. Egy Bang Beach, Vietnam
  9. White Bay, Brit Virgin-szigetek
  10. Boca Grande, USA
  11. Maremegmeg Beach, Fülöp-szigetek
  12. Lindquist Beach, USA
  13. Crescent Beach, USA
  14. Ayia Thekla Beach, Ciprus
  15. Titkos tengerpart, Belize
  16. Palolem Beach, India
  17. Tybee Island, USA
  18. Arugam-öböl, Sri Lanka
  19. Serendipity Beach, Kambodzsa
  20. Ngapali Beach, Mianmar
  21. Muri-lagúna, Cook-szigetek
  22. Sanur Beach, Bali
  23. Folly Beach, USA
  24. Doctor's Cave Beach, Jamaica
  25. Corniche Beach, Egyesült Arab Emírségek

Ha viszont a felsorolt országok helyett valami közelebbire vágyna, akkor érdemes ellátogatnia erre az eldugott olasz tengerpartra.

Szicília északnyugati részén található a turisták által alig ismert strand, a San Vito Lo Capóról többen úgy számoltak be, hogy úgy érezték magukat, mintha Brazíliában nyaraltak volna. Ez köszönhető annak is, hogy a tengerpartot arany színű homok borítja, és rendkívül tiszta a víz. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!