Hamarosan nyílik a leghangulatosabb karácsonyi vásár

Vágólapra másolva!
A wroclaw-i adventi vásár Lengyelország egyik legvarázslatosabb eseménye, ami a standjaival, kézműves termékeivel és mesebeli, hangulatos fényeivel teszi felejthetetlenné az élményt. A városban barangolva megismerhetjük a különleges törpeszobrokat vagy a híres állatkertet is.
Vágólapra másolva!

Hamarosan nyílik az egyik legszebb karácsonyi vásár Wroclow városában, Lengyelországban. A városban megrendezett vásárt az egyik legszebbnek és leghangulatosabbnak tartják, a karácsonyi hangulat ebben az időszakban az egész várost átjárja,  mesebeli színeivel és illataival minden karácsonyi vásárokért rajongót lenyűgöz. 

Wroclaw Christmas market affected by raising of energy prices
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2022 Anadolu Agency

A standokon kézzel készített termékeket vásárolhatunk, mint például forralt bort.  A vásáron finom ételeket is megkóstolhatunk, mint például sajtot, kolbászt, palacsintát, de akár churrost is ehetünk. 

A lengyelországi Wroclawban található karácsonyi vásár az egyik legjobb európai karácsonyi vásár, ha a legjobb ár-érték arányt és egy igazán autentikus élményt keresünk. 

- mondta Laura Evans-Fisk az Eurochange vezetője

Wroclaw Christmas market affected by raising of energy prices
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2022 Anadolu Agency

A legolcsóbb szállás 10 ezer forint alatt van, így aki megfizethető karácsonyi élményt keres, ebben a városban megtalálja. A karácsonyi hangulaton kívül számos felfedeznivaló van a városban,  mint például ellátogatni a helyi állatkertbe és afrikáriumba, de egy esti séta a macskaköves utcákon is igazán hangulatos lehet egy forralt punccsal a kezünkben.  A város állatkertje az egyetlen, ahol sikeresen szaporítják a súlyosan veszélyeztetett erszényesfajt, a medvekuszkuszt
A város egyik nevezetessége még a több törpéről készült szoborgyűjtemény. A törpék története az 1980-as években kezdődött, amikor egy antikommunista mozgalom azzal fejezte ki ellenállását, hogy a plakátokra bohócokat, manókat és törpéket festett. Bár a mozgalom 1989-ben feloszlott, de a város újabb meg újabb szobrot állíttatott, így lett mára több mint 400 szobor városszerte.

Daily Life In Wroclaw
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Lengyelországban hamarosan nyílik egy új szálloda is, amiben 426 szoba, két étterem, három bár, edzőterem, gyógyfürdő, játszóterek várják majd a szálloda vendégeit. A tervek szerint ez lesz Európa leghosszabb szállodája. 
Az ország egyik szintén gyakran látogatott nevezetessége a  Görbe erdő, ahol a fenyőfák törzse a talaj felett közvetlenül nagy ívben elgörbült, északi irányban, majd egyenesen felfelé nőtt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!