Így alszik a legtöbb pár, amikor nyaralni megy

Vágólapra másolva!
Egy tanulmány az emberek utazási szokásait vizsgálta, ahol nyolc nyaralótípust határoztak meg. A kutatásból arra jutottak, hogy jövőre is népszerűek lesznek azok a nyaralások, amelyekre gyerekekkel mennek, különösen az olyan helyszínekre, amelyeket a szülők gyerekként már meglátogattak.
Vágólapra másolva!

A tanulmányból kiderült az is, hogy minden ötödik pár szívesebben tölti külön ágyban az éjszakát nyaraláskor - olvashatjuk a Mirror oldalán.

A Hilton 2025-ös Trend Report című jelentésében különböző utazótípusokat határozott meg. A kutatásban 13.000 fő vett részt, akik a világ minden tájáról érkeztek.

Simon Vincent, a Hilton egyik képviselője azt mondta a 2025-ös évben a nyaralók továbbra is a pihenés és a feltöltődés miatt fognak utazni, de közben megnövekszik majd azok száma, akik a gyerekeikkel utaznak majd olyan helyekre melyeket ők is meglátogattak gyerekként, egyfajta nosztalgikus utazásra mennek. 

Ezt a trendet mutatja az is, hogy 

a szülők 47 százaléka az alapján választ nyaralóhelyet, hogy azt gyerekkorában már meglátogatta, míg 51 százalékuk szeretné őket elvinni olyan helyre ahova ők maguk vágytak, de nem jutottak el, amikor gyerekek voltak. 

szállodai bejelentkezés, hotel, vendég, szállodaibejelentkezés,
Fotó: Shutterstock

A kutatás nyolcfajta nyaralótípust határozott meg: 

  1. A külön alvók: ők azok az emberek, akik külön ágyakat vagy szobákat kérnek a szállodában.
  2.  Egyedül-nászutazók: egyéni utazásra indulók, akiknél a hangsúly az öngondoskodáson és kikapcsolódáson van.
  3. Nosztalgia nyaralók: akik gyerekkoruk nyaralóhelyeit keresik fel gyerekeikkel.
  4. Gyerekekkel vakációzók: ők azok, akik a gyerekeik igényeire alapozva építik fel a nyaralást
  5. Gyerek nélkül nyaralók: Kettős jövedelmű gyerektelen párokat sorolják ide akik inkább a luxust keresik.
  6. Szakítást feledő nyaralók: azok akik egy szakítás után feltöltődésre és megújulásra vágynak.
  7. Spontán utazók: előre meghatározott tervek nélkül, az ismeretlen izgalmakra vágyó nyaralók.
  8. Rugalmas nyaralók: ők azok, akik egyensúlyban tartják a pihenést az új izgalmak felfedezésével, nyitottan állnak az új élményekhez. Egy walesi falut, Portmeirion-t ami festői szépségével és olaszos hangulatával, idilli tájaival igazán csalogató lehet. Walesben található még egy másik nevezetesség is, Caldey-szigete, amit szerzetesek laknak, ez a hely arról híres, hogy csokoládékészítésből és parfümkészítésből élnek. 

Ahogy azt korábban megírtuk, lenyűgöző titkok övezi a Vörös piramist, ugyanis a belsejében levő keskeny alagutakban titkos helyiségeket találtak, amiben azt feltételezik korábban értékek voltak. A folyosók egy része jobban ki lett szélesítve mint máshol, így sokan azt gondolják valamilyen nagy méretű kincset hozhattak ki rajta. 

A skóciai Edinburg melletti Stockbridge is népszerű utazási célpont lehet, ha szeretne elszakadni a város nyüzsgésétől és a kávéházak, zöld parkok és macskaköves utcák megnyugtató hangulatát átérezni.

Múzeumkedvelőknek ajánlottunk korábban egy angliai múzeumot a Tiverton Múzeumot, ahol megismerkedhetünk a csipkekészítés folyamatával, a biciklik evolúciójával, a sörfőzés lépéseivel, történelmi ruhákkal és autókkal is találkozhatunk. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!