Egy rejtett pub, ahova csak komppal lehet eljutni

Vágólapra másolva!
Easdale egy festői kis skót sziget, ami arról híres, hogy egyáltalán nem használnak autókat, hanem talicskával szállítanak mindent. A szigeten található egy hangulatos pub, a Puffer bár, illetve ez a sziget ad helyet a kőfölözö bajnokságnak is.
Vágólapra másolva!

Easdale, a festői skót sziget, híres lenyűgöző természeti szépségeiről és arról, hogy mindössze 60 fő a sziget állandó lakossága. A sziget kizárólag komppal érhető el, ami összesen csak 12 főt tud szállítani. A komp minden nap működik este 11-ig. Egy kis fészerszerű épületben kell egy gombot megnyomni a komp hívásához, a komp ára 1100 Forintba kerül. 

Ezen a szigeten található a népszerű Puffer Bar, ami a turisták egyik kedvenc megállója, mert ez a barátságos kis pub ötvözi a hagyományos skót vendégszeretetet és a modern kényelmet, ideális választás azoknak akik szeretnék megismerni a sziget hangulatát.  A Puffer Bar-ban a helyi alapanyagokból készült fogások kiemelkedőek. Friss tengeri herkentyűk, mint a kagyló vagy a lazac, és a híres skót whisky várja a turistákat. A bár a helyi sörfőzdék kézműves söreit is kínálja, így a látogatók az autentikus skót életérzést is átélhetik.

Fotó: Facebook, Puffer Bar

A szigeten nem csak a kiskocsma vár felfedezésre, hanem egy néprajzi múzeum is megtalálható, ami bemutatja a sziget történelmét a 18.századtól egészen napjainkig. A múzeumban megismerhetik az érdeklődők a palaipar működését, érdekes információkat kaphatnak a sziget oktatásáról, közegészségügyéről, geológiáról. 
A szigeten egyáltalán nincsenek autók, a lakosok talicskával szállítanak mindent, többek között a turisták csomagjait is. 

Fotó: The Chaotic scot

A sziget otthont ad a kőfölöző bajnokságnak is, amit szeptemberben tartanak. Az emberek a világ minden tájáról utaznak a szigetre. A verseny lényege, hogy minden versenyzőnek a szigeten található palából készült kődarabot kell úgy lefölöznie, hogy az ne haladja meg a 7,5 centimétert a legszélesebb pontján.  A lefölözött kőnek minimum kétszer kell pattannia a vízen, hogy érvényes legyen a dobása. Az eddigi legmesszebbi dobás 63 méter messzire ment.

Korábban készítettünk egy különleges szigetekről szóló galériát, ahol megismerheti a világ legszebb és legkülönlegesebb szigeteit. 
A titokzatos kis szigetek kedvelőinek már ajánlottunk egy másik szigetet is, Caldey-t, ami Wales partjainál található. A szigeten egy kolostor és számos lenyűgöző piknikezőhely található. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!