Megavárost építenek Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Egyiptomban 2045-re megaváros építését tervezik amitől azt várják, hogy fellendíti a gazdaságot, és 750 ezer embernek teremt majd munkahelyet. A területet úgy képzelik el mint egy fenntartható és befogadó városi közösséget.
Vágólapra másolva!

Egyiptomban, Kairótól 350 km-re található 170 négyzetkilométeres Ras El-Hekma-ban óriási turisztikai fejlesztésekbe kezdenek, szeretnének építeni egy megavárost

A fejlesztéstől azt várják, hogy 2024-re a város 750 000 munkahelyet teremt és aktívan hozzá fog majd járulni Egyiptom gazdaságához. 

A területre számos fejlesztést terveznek, lakónegyedeket, nemzetközi szállodákat, turisztikai üdülőhelyeket, golfpályákat, szórakozóhelyeket, kórházakat, iskolákat, egyetemeket, kikötőt és nagy sebességű vasútvonalat is.  Tervezik repülőtér kiépítését is. Azzal számolnak, hogy mindez 400 millió turistát vonz majd. 

Úgy képzelik el ezt a festői tengerparton elhelyezkedő helyet, mint egy fenntartható és befogadó városi közösséget.

A projektet az Abu Dhabi-i székhelyű szuverén alap, az ADQ támogatja, amely az Egyesült Arab Emírségek fejlesztőjét, Modont nevezte ki a hatalmas metropolisz főfejlesztőjévé. Az ünnepségen részt vett az Egyesült Arab Emírségek elnöke, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan és az egyiptomi elnök Abdel Fattah El-Sisi.

Ras El-Hekma, RasElHekma, megaváros, egyiptomi metropolisz
Fotó: YouTube/UN Habitat

Az óriásberuházás terveiről készült egy videó is, amit alább tekinthet meg. 

Egy másik óriás beruházás eredménye a Palm Jumeriah szigete is, amit mesterségesen építettek 2001-2006 között.  A sziget létrehozása és fejlesztése évekig tartott, és ez a világ egyik legnagyobb mesterséges szigete. Az építésekor az Arab-öböl homokját, valamint sziklákat használtak fel a terület kialakításához. Mióta megépült kifejezetten nagy népszerűségnek örvend az hírességek és a gazdag emberek körében, a szigetre épült luxusépületek és szórakozási lehetőségek igazán kiemelkedőek.  Őrületesen magas árakon kelnek el az oda épített luxuslakások. Dubaj környékén vannak olyan szórakozási lehetőségek is, amit csak kevesek engedhetnek meg maguknak. Dubajban 106 étteremben mintegy 35 különböző típusú konyha képviselteti magát, a választék pedig erősíti Dubaj pozícióját, mint egy virágzó kulináris színtér, mely elkötelezett a kivételes gasztronómiai élmények iránt. Egy tanulmányban luxus szempontjából vizsgálták a világ összes repülőterét és Dubaj reptere lett az első, megtalálható ott szálloda, mozik, edzőterem, éttermek, zen kertek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!