Egyre több turista hal meg a rejtélyes strandon

Vágólapra másolva!
Egy 72 éves brit turista belefulladt a tengerbe, amikor úszni indult. Az idős férfi már a hetedik ember, aki idén halt meg a spanyolországi Guardamar strand közelében. Csak júniusban négyen haltak meg ugyanazon a strandon, alig több mint 48 óra alatt.
Vágólapra másolva!

Többek szerint belefulladhatott a tengerbe az idős brit turista, akihez a mentőket a spanyolországi Costa Blancában lévő Guardamar strandra riasztották miután a 72 éves férfit eszméletlenül emelték ki a vízből. Az idős férfit sikertelenül próbálták újraéleszteni, majd az orvosok megállapították, hogy a férfi halálát szívleállás okozta - számolt be a Mirror.

A strand, ahol a tragikus eset történt, Guardamar del Segura városközpontjától délre fekszik, egy rövid autóútra Torrevieja városától, amely a brit turisták egy kedvelt célpontja. 

Az idős férfi volt a hetedik ember, aki idén a Guardamar tengerpart közelében halt meg.

 

Egy brit nyaraló belefulladt, tenger,Costa, Blanca,, strand, spanyol tenger, Alicante
Fotó: NurPhoto via Getty Images/Mairo Cinquetti

Korábban a Thomas a La Roqueta strandon halt meg egy ember, miután a tengerbe rohant, hogy segítsen egy hat és egy hét éves gyereken, akik a vízben voltak. Az 52 éves férfi halála ügyében július elején indult nyomozás Winchesterben. Egy 46 éves lengyel férfi pedig mellette halt meg, ő ugyanis szintén elment segíteni a fiataloknak.

Információk szerint az idős brit férfinek eleve egészségügyi problémái lehettek, mielőtt meghalt. Az időjárási körülmények jók voltak, és a tenger is nyugodt volt, amikor bement a vízbe.

Guardamar településen a korábbi halálesetek közül négy, ugyanazon a La Roqueta strandján történt június elején. A többi halálos áldozat között volt egy 68 éves izraeli és egy német állampolgár is.

A vízimentők a strand környékén a tervek szerint október 15-ig folytatják a munkát, ezen a részen ugyanis köztudottan erősek az áramlatok, amik különösen nagy veszélyt jelentenek. 

A helyi tanács által a strandokon angol és spanyol nyelvű táblák figyelmeztetik a fürdőzőket a veszélyes óceáni áramlatokra. Nem véletlenül, nem rég ugyanis kiderült, hogy szintén egy brit flrfi volt az, akit holtan találtak meg, miután búvárkodni kezdett Mallorca partjainál.

A férfit már élettelenül húztak ki a tengerből a Malgrats-szigeteknél, a Santa Ponsa-öböllel szemben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!