Pálffy István: egy dolog a barátság, egy másik az üzlet

Vágólapra másolva!
Pálffy István televíziós szerkesztő-műsorvezető, hobbija a hólapátolás, biciklizés, úszás, lábtengó, csillagjegye skorpió. Nemrégiben jelent meg 222 szó az illemről című könyve. Az [origo] Társalgójában elmondta: a hírműfajban is van rivalizálás, de ott könnyebb megállapítani, ki hányadik a sorban. Minden vágya, hogy egyszer végre tegyen valamit a hazájáért - csak azt nem tudja, mit. Ismerkedjen meg közelebbről Pálffy Istvánnal és nyerje meg legújabb könyvének egy dedikált példányát! 
Vágólapra másolva!

Köszöntök mindenkit, várom a kérdéseket!

Helló, ha minden igaz, egy napon születtünk! :)) (Bence)
- Ha skorpió vagy, és november 21-én születtél, akkor boldog születésnapot előre is.

Miről szól a könyve? (Carouso)
- Na végre! A viselkedési normákat illetően van egy minimum-követelmény, amit nagyjából mindenki ismer. Ez a könyv pedig rápakolja a következő köveket. Hiszen lehet nagyon kifinomultan is viselkedni, de elég lehet a társasági és közéletben elfogadott mérték is. Tehát végülis mindneki ki tudja választani a felkínált alternatívák, viselkedési modellek közül a személyiségéhez, természetéhez, habitusához leginkább illő viselkedési formákat. Tehát nem protokoll, nem etikett, nem illemtankönyv, nem szabálygyűjtemény, hanem modellkínálat.

Ez nagyon jól hangzik. Azt hiszem, olvastam már hasonlót, de ez biztos jobb. Külön tárgyalja a fiatalokat és az idősebbeket? (Caruso)
- Nem, de például van benne szó a tetoválásról vagy a piercingről. Ez nyilván nem a nagyi problémaköre.

Mi késztette arra, hogy éppen az illemről írjon könyvet? Amúgy mit szólt Árpa könyvéhez? (cool)
- Árpa könyvét nem olvastam, néhány részletet láttam belőle, ismerem személyesen, dolgoztam az apjával, és - finoman szólva - azért emlékszem, és tudom, hogy hát nem minden úgy van, ahogy az ott le van írva. De ez nem akar sommás ítélet lenni, mert nem tudom, hogy mi ez az egész. Az késztetett, hogy van rá igény, és hogy közlendőm van.

Miért pont 222 szó a ...-ról? Van valami jelentősége ennek a számnak? (Carouso)
- Van. A sztori az, hogy nem találtunk egy átfogó címet a sorozatnak, és kellett valami brand- név. Akkor eszembe jutott, hogy amikor egy Légli nevű balatoni borász 3 szőlőből álló, kevert fehér bort készített, és ő se nagyon tudott nevet adni neki, úgyhogy azt írta a címkére, hogy 333.

Mik a tervei a jövőre nézve? (ikork)
- Mindenképpen lesz még két ilyen jellegű könyv. A második kötet 222 szó az utazásról, a harmadik 222 szó az ünnepekről címmel jelenik meg. És talán belefér egy ráadás: a 111 szó a világról. Így aztán van egy trilógiánk - három a magyar igazság, és egy a ráadás -, összesen 777 szó, és már a számmisztikának is eleget tettünk, meg a marketing-elveknek is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről