Theissen: Új pályacsúcs születhet Monacóban

Vágólapra másolva!
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon új pályacsúcs születhet, noha az idei évben a korábbinál jóval gyengébb erőforrások dolgoznak a versenyautókban.
Vágólapra másolva!

"A relatíve gyengébb motorokkal is ugyanolyan jó időket lehet elérni a szűk, trükkös Monacóban" - mondta Theissen. "Egy jó kör eléréséhez mindössze egy kiválóan vezethető erőforrásra van szükség."

"A tavalyi évben használt 3 literes V10-es és az idei évben bevezetésre került 2.4 literes V8-as motorok között szinte semmi különbség nem lesz az utcai pályán" - magyarázta a szakember.

"A két héttel ezelőtt megrendezett Spanyol Nagydíjon fordult elő először olyan, hogy az új, kisebb teljesítményű motorral jobb időt értek el az időmérő edzésen, mint a 2005-ös idényben. Éppen ezért nem lennék meglepve, ha Monacóban is új körrekord születne."

A jelenlegi pályacsúcs Michael Schumacher nevéhez fűződik. A német versenyző 1:14.439-es időt ért el a Ferrarival még a 2004-es idényben. A tavalyi évben is a hétszeres világbajnok futotta meg a verseny leggyorsabb körét, ám 1:15.842-es idejével igencsak elmaradt a pályacsúcstól.

A BMW Sauber istálló német versenyzője, Nick Heidfeld a második helyen ért célba a tavalyi versenyen Monacóban. A fiatal pilóta autójában akkor is egy BMW motor dolgozott, így a német-svájci csapat optimistán várja a hétvégi megmérettetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről