Schumacher csalódott Rossi döntése miatt

Vágólapra másolva!
A Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elmondta, szomorú volt, hogy Valentino Rossi hátat fordított a Forma-1-nek, és úgy döntött, hogy a továbbiakban is a MotoGP-ben folytatja versenyzői pályafutását.
Vágólapra másolva!

"Egyrészről sajnáljuk, hogy nem láthatjuk a Forma-1-ben. Másrészről viszont érthető a döntése" - mondta a német versenyző Monacóban.

"Nyilvánvalóan tisztában van azzal, hogy mire képes a saját világában, és talán egy kicsit nehéznek találta a Forma-1-et, bár véleményem szerint hatalmas tehetség, és simán alkalmazkodni tudott volna az új környezetéhez."

"A versenyzéssel biztosan nem lett volna gondja, azonban más területeken lehet, hogy nem állta volna meg a helyét, és ezt be is látta" - folytatta Schuamcher.

Az olasz versenyző végül úgy döntött, hogy nem lép a brit John Surtees nyomdokaiba, aki a motorosok között szerzett világbajnoki címét követően 1964-ben a Ferrari színeiben megszerezte a bajnoki trófeát a Forma-1-ben.

A Ferrari jelenleg sztárversenyzője, Michael Schumacher döntésére vár, aki egyesek szerint az év végén visszavonul. Eközben a McLaren finn pilótáját, Kimi Raikkönent is szóba hozták már az olaszokkal, ám a Scuderia korábban kijelentette, addig nem döntenek jövő évi felállásukról, míg nem tudják, miként határoz Schumacher.

Egészen mostanáig Rossi is képben volt az olaszoknál, ám kezd egyre világosabbá válni, hogy - ha a pletykák igazak - a 2007-es idényben Kimi Raikkönen érkezik a Ferrarihoz, és veszi át Michael Schumacher, vagy Felipe Massa helyét a csapatban.

Massa, akinek szerződése az év végén lejár a Ferrarival, elmondta, soha nem aggódott Rossi miatt.

"Valentino meghozta döntését. Kétség nem fér hozzá, hogy fantasztikusan teljesít a MotoGP-ben, azonban a Forma-1 egy teljesen más világ. Ahhoz, hogy jó autóversenyző legyél, különösen a Ferrarinál, rengeteget kell fejlődnöd, és neki szinte semmi tapasztalata nincs a királykategóriában" - mondta Massa.

"Meg kell mondjam, soha nem tartottam tőle. Sokan azt mondták, ő veheti majd át a helyem a csapatban, ám én soha nem tartottam ettől."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről