Liuzzit lenyűgözte a Toro Rosso ereje

Vágólapra másolva!
Vitantonio Liuzzi elégedetten nyilatkozott a Kanadai Nagydíj pénteki nyitónapja után, hiszen véleménye szerint a lefojtott V10-es motorral szerelt STR1-es modell eddig sikeresen vette az akadályokat Montrealban.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a fordulatszám szabályozott V10-es motorok használata miatt hátrányban van a csapat, Liuzzi fantasztikusan teljesített a péntek délutáni szabadedzésen, ahol megszerezte a nyolcadik helyet.

Az olasz versenyző életében először járt Montrealban, így véleménye szerint a hétvége további részében még jobban teljesíthet majd.

"Az aszfalt nagyon piszkos volt, így csak néhány kört teljesítettem a délelőtti edzésen, hogy mégis érezzem az autót a számomra teljesen új vonalvezetésen" - mondta Liuzzi. "A két tréning között több módosítást is elvégeztünk, és úgy érzem, hogy folyamatosan fejlődtünk, így mindenképpen jó irányba haladunk. Elég gyorsan megtanultam a pályát, de szerintem holnap tovább tudok javítani a teljesítményemen."

"Versenyképesnek tűnünk, pedig komoly hátrányban vagyunk a végsebesség terén a V10-es motor használata miatt."

Az amerikai nemzetiségű Scott Speed is elégedett volt a csapat teljesítménye láttán, noha csak a 20. helyre kormányozta az STR1-es modellt.

"Remek munkát végeztünk az elmúlt héten Monzában, így már akkor sejtettük, hogy jól fogunk szerepelni a tengerentúlon. Az viszont minket is meglepett, hogy ilyen jól muzsikáltunk a nyitónap Montrealban" - örvendezett Speed. "Nem aggódunk a fékek miatt: a motorteljesítmény csökkenésével, idén jóval kisebb erőhatások érik a fékeket, mint az előző években."

"Az autó egyensúlya elfogadható, bár a megfelelő végsebesség és a jó kanyarbeli stabilitás nélkülözhetetlen. Úgy érzem, fekszik az autónknak a pálya, és a kerékvetőkön is fantasztikus az egyensúlya, így optimistán várom a hétvége további részét."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről