Ferrari, Renault: Egyszeri esetről van szó

Vágólapra másolva!
A Renault és a Ferrari vezetősége is úgy gondolja, hogy Michael Schumacher hétvégén nyújtott fantasztikus teljesítménye mindössze egyszeri kiugrás volt, és a szezon további részében ennél sokkal szorosabb lesz a küzdelem az élen.
Vágólapra másolva!

A Ferrari alakulatának német versenyzője, Michael Schumacher senkitől sem zavartatva, könnyedén diadalmaskodott a hétvégi Amerikai Nagydíjon, ahol a Bridgestone abroncsai sokkal jobban teljesítettek, mint a Michelin termékei - mely annak is betudható, hogy a franciák túlzottan a biztonságra mentek a tavalyi eset elkerülésének érdekében.

Mindezek ellenére a Ferrari és a Renault vezetősége is úgy gondolja, hogy a szezon további részében sokkal közelebb lesznek majd egymáshoz, és ahogy visszatérnek Európába ismét visszaáll a régi erősorrend.

A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn szerint a két hét múlva megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon minden a régi kerékvágásban folytatódik majd tovább, noha az olaszok a tervek szerint egy komoly javítócsomaggal rukkolnak elő Magny-Cours-ban.

"Meglepett a köztünk lévő óriási különbség, mert idén soha nem voltunk még ilyen távol egymástól" - mondta a szakember. "Természetesen boldog voltam, de nem hiszem, hogy ez a jövőben is így maradna. Úgy gondolom, hogy a következő versenyek sokkal szorosabbak lesznek."

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore ugyanakkor elmondta, szerinte a gumikon csúsztak el Indianapolisban. Az olasz üzletember azonban úgy érzi, a Francia Nagydíjon visszavághat majd a Renault a hétvégén történtekért.

"Volt egy olyan pont, mikor úgy gondoltuk, hogy Fisichella befoghatja a Ferrarikat, de ez végül lehetetlennek bizonyult. Gyorsabbak voltak, mint ahogy arra számítottunk. Mindezek ellenére nem aggódunk, hiszen most sem teljesítettünk rosszul."

"Kanadában is gyorsak voltunk, és most sem volt különösebb gondunk, bár kétség nem fér hozzá, hogy az abroncsok nem teljesítettek olyan jól. Hamarosan itt a Francia Nagydíj, ahol mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy visszavágjunk a hétvégén történtekért."

Noha az olaszok jól tudják, hogy Franciaországban nem lesz akkora előnyünk, mint Indianapolisban volt, Brawn szerint a Ferrarinak minden esélye megvan arra, hogy megnyerje az idei bajnokságot.

"Minden esélyünk megvan a bajnoki cím megszerzésére" - mondta a Ferrari műszaki igazgatója. "Sikerült csökkentenünk a kettőnk közti különbséget. Mindössze csak 19 ponttal vagyunk elmaradva a Renault-tól, ami nem sok, hiszen két futamgyőzelemmel akár fordíthatunk is. Ha netán Fernando egyszer kiesik, akkor ismét teljesen nyitottá válik a bajnokság."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!