Alonso felbonthatja szerződését a McLarennel

Vágólapra másolva!
Bár Magny-Cours-ban többször is felreppentek olyan hírek, melyek szerint Fernando Alonso mégsem szándékozik a McLarenhez igazolni a jövő évben, a wokingiak megerősítették, a spanyol világbajnok elkötelezett a brit csapat iránt.
Vágólapra másolva!

A spanyol pilóta szerződése 2007-ben lép érvénybe a McLaren istállóval. Alonso még a tavalyi évad második felében kereste meg a wokingiakat egy esetleges szerződés reményében, melyet ősz végén hivatalosan is bejelentettek. Utolsó renault-os évét a pilóta így ennek fényében kezdte meg, ám -a tavalyi eredmények alapján- nem számított arra, hogy jelenlegi gárdája ennyivel jobb lesz a McLarennél.

Többek szerint Alonso csak abban reménykedett, hogy Ron Dennis csapata jobb eredményeket fog produkálni a jövő évben, ám egyes források szerint a Renault világbajnokát mélyen érintette a Juan Pablo Montoya körüli felhajtás, ezért erősen elbizonytalanodott azzal kapcsolatban, hogy helyesen tette-e, mikor úgy döntött, elhagyja a franciákat.

A McLaren vezérigazgatója, Martin Whitmarsh azonban úgy gondolja, hogy a spanyol pilóta, és a csapat közötti megállapodás szilárd alapokon áll, így nem hiszi, hogy a jövőben bármilyen gond adódna.

"Véleményem szerint a szerződés, amit kötöttünk vele, az ő számára is megfelelő" - mondta Whitmarsh. "Én azt a pletykát hallottam, hogy Fernando is elégedett, ám egy olasz úriember folyamatosan azt próbálja elérni, hogy a belénk vetett hite meginogjon. Nem hiszem, hogy ez így lesz, és szent meggyőződésem, hogy a megállapodásunkkal semmi gond sincs."

Bár az a híresztelés, mely szerint Flavio Briatore és Alonso már megbeszélték, hogyan lehetne a spanyolt kivásárolni mclerenes szerződéséből, állítólag megbízható forrásból származik, Whitmarsh mégis teljesen biztos a dolgában. Szerinte a világbajnoknak nincs rá oka, hogy meggondolja magát.

"Nem hiszek ebben" - mondta. "Szerintem Fernando nem tenne ilyet, az ő személyisége és elvei ellenkeznek ezzel, és egyszer már meghozta a döntését. Ebben az évadban az a célja, hogy megnyerje a világbajnokságot, és ha jól tud velünk együttműködni, akkor ez a későbbiekben sem lesz számára elérhetetlen."

Az ügyben szintén érintett Briatore sem hagyta szó nélkül a szóbeszédet, ugyanis az első adandó alkalommal ő is igyekezett megerősíteni, hogy azoknak semmi valóságalapjuk sincs.

"Nem tudom ki találta ezt ki. Nem is értem miről beszélnek. Ez az egész úgy hangzik, mint valami tréfa"- mondta a Renault főnöke. "Soha nem kényszerítettem senkit arra, hogy írjon alá, vagy bontson fel egy szerződést. Én ebben az ügyben kívülálló vagyok."

Briatore tehát látszólag hitetlenkedve hallgatta az ellene emelt vádakat, amikor azonban arról kérdezték, hogy ezeket a híreszteléseket konkrétan megtagadná-e, ennyit válaszolt: "Ilyet sosem mondtam."

Ezek után pedig mikor arról beszélt, hogy Alonso mondott-e neki valamit konkrétan erről az egész helyzetről, az olasz csak annyit mondott: "Nem igazán."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről