Nincs pánikhangulat a Renault-nál

Vágólapra másolva!
A világbajnokság élén álló Renault nem esett pánikba, noha legnagyobb riválisa, a Ferrari verhetetlennek bizonyult az elmúlt két versenyen Amerikában, és Franciaországban.
Vágólapra másolva!

A Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher a hétvégén győzni tudott a Renault hazai pályáján, mellyel 17 pontra csökkentette a különbséget a bajnokság élén álló Alonsóval szemben. A német versenyző a két héttel ezelőtt megrendezett Amerikai Nagydíjon is diadalmaskodott, ahol Fernando csak az ötödik helyen ért célba.

A Ferrari kirobbanó formája ellenére, a csapat főmérnöke, Denis Chevrier elmondta, a francia alakulatnak nincs oka a pánikra, hiszen véleménye szerint egy ilyen erős mezőnyben elkerülhetetlen, hogy néha csatát veszítsenek riválisaikkal szemben.

"Szoros a csata a két csapat között, ahogy az már eddig is volt" - mondta a szakember. "Azonban aggodalomra semmi okunk, hiszen még mindig mi vezetjük a bajnokságot, és a technikai felkészültségünk sem esett vissza. Ugyan a Ferrari az elmúlt két versenyt megnyerte, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy előtte zsinórban négy alkalommal is mi végeztünk az élen."

"Biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét győzni fogunk, hiszen abszolút ott vagyunk az élen."

Ugyan Chevrier bevallotta, csalódás volt számukra, hogy hazai versenyükön kikaptak a Ferraritól, roppant fontosnak tartja Alonso második helyét, aki ezzel megtartotta előnyét a bajnokságban.

"Természetesen minden versenyen a győzelem lebeg a szemünk előtt, így csalódottak vagyunk, ha nem sikerül felállnunk a dobogó legmagasabb fokára. Azonban úgy érezzük, hogy az időmérő után sikerült fejlődést elérnünk a versenyen, amit az eredmények is bizonyítanak" - folytatta a francia szakember. "Bár nem sikerült hazai pályán a győzelem, nem vagyunk elkeseredve, hiszen ha az ember nem tud győzni, akkor a második hely is remek."

"És stratégiailag ez egy roppant fontos második hely volt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!