Alesi még nem tett le a Forma-1-ről

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es versenyző, Jean Alesi továbbra is mindent megtesz azért, hogy egy nap visszatérhessen a királykategóriába, noha leendő csapata a Driexiv a hónap elején bejelentette, egy időre jegeli F1-es projectjét.
Vágólapra másolva!

Korábban úgy volt, hogy Alesi lesz a Direxiv csapatfőnöke. A francia szakember éppen ezért több versenyen is megfordult az idei évben, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen a japán cégóriás leendő partnereivel.

Alesi többször is ellátogatott a McLaren főhadiszállására, ugyanis az új csapat tervei közt az szerepelt, hogy a 2007-es idényt a wokingiak karosszériájával, és egy évvel korábbi motorjával kezdi majd meg.

Igen ám de a Direxiv a hónap elején bejelentette, egy időre jegeli F1-es projectjét. A japán cégnek egyébként csak úgy lett volna esélye bekerülni a száguldó cirkusz világába, ha már a jövő évben rajthoz tudott volna állni, hiszen a 2008-as idényre a Prodrive érkezésével már minden hely elkelt a mezőnyben.

Mindezek ellenére Alesi még nem mondott le az F1-ről, és elmondása szerint mindent megtesz majd azért, hogy munkát találjon a királykategóriában.

"Vissza szeretnék térni a Forma-1-be, így más megoldást keresek" - mondta az Autosport-nak adott nyilatkozatában. "Még kezdő vagyok, így talán egy olyan személynek segíthetnék, aki roppant elfoglalt a versenyhétvégéken, vagy esetleg egy másik pozíciót is elvállalhatnék, mondjuk egy szponzornál."

A Direxiv nem csak a Forma-1-ből, hanem a motorsportból is kivonult, amit Alesi nagyon sajnál. "A Direxiv kiszállt a motorsportból. Teljes mértékben elkötelezettek voltak a Forma-1 mellett, de most szemléletet váltottak. Nem vagyok biztos abban, hogy jól döntöttek, de ez az ő ügyük, amit tiszteletben kell tartani."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!