Brawn az év végén elhagyja a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Bár Michael Schumacher még nem döntött jövőjéről, a Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn a hírek szerint az idei év végén lemond jelenlegi posztjáról, és a 2007-es idényben elhagyja a maranellói csapatot.
Vágólapra másolva!

Az 51 éves szakember a 2007-es évben ugyan fizetett szabadságot vesz ki, egyelőre még nem döntött hosszú távú jövőjéről. Brawn immáron 10 éve dolgozik a Ferrari technikai igazgatójaként, és fantasztikus kapcsolatot ápol a hétszeres világbajnok, Michael Schumacherrel is, akivel egy évet leszámítva már 15 éve egy csapatot szolgál.

Schumacher egyébként mind a hét bajnoki címét a Ross Brawn technikai szakértelme alatt irányított csapatban szerezte meg. A brit szakember, és a német versenyző először 1991-ben a Benetton istállónál találkozott egymással.

Bár az olaszok sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a híreket, az Autosport magazin értesülései szerint száz százalék, hogy Brawn az év végén elhagyja a Ferrarit.

"Ez az egyik spekuláció a csapat jövőjével kapcsolatban" - mondta a Ferrari sajtófőnöke. "Ismételten leszögezem, hogy a csapat szerkezeti felépítésében végrehajtott változtatásokat csak az év végén fogjuk bejelenteni."

Brawn esetleges visszavonulása hatással lehet Schumacher jövőjére is, hiszen a német versenyző nem kizárt, hogy a technikai igazgató távozásával szintén befejezi versenyzői pályafutását, még akkor is, ha erre egyelőre vajmi kevés az esély. Egyes források szerint Schumacher ugyanis már meghosszabbította szerződését a Ferrarival, melyet csak az Olasz Nagydíjon, Monzában fog hivatalosan bejelenteni a csapat. Arról is hallani lehet, hogy a hétszeres világbajnok csapattársa, a McLarentől távozó Kimi Raikkönen lesz a 2007-es idényben, így láthatáron van egy újabb álompáros a Forma-1-ben.

Brawn azonban korábban már elmondta, Schumachertől függetlenül dönt majd jövőjéről, így ha valóban visszavonul, az még nem jelenti azt, hogy a német sztárpilóta is befejezi pályafutását az év végén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!