Vágólapra másolva!
A McLarennél Montoya helyetteseként remeklő de la Rosa legszívesebben jövőre is jelenlegi munkaadójánál folytatná a versenyzést.
Vágólapra másolva!

A spanyolnak persze vannak riválisai, de ha továbbra is szállítja a pontokat, mindenképpen lépéselőnybe kerülhet velük szemben. A Török Nagydíjat megelőző háromhetes szünetben de la Rosát több spanyol forrás is Fernando Alonso lehetséges követőjeként emlegette a Renault-nál. A médiumok a McLaren pilótájának szponzorát, a Telefonicát említették elsődleges kapcsolatként, hiszen a telekommunikációs cég a francia csapatot is támogatja, és Alonso távozása után is a Renault-val marad.

A hétvégi török futamon ötödik helyet szerző de la Rosa viszont kategorikusan kijelentette, hogy a McLarennél képzeli el a jövőjét. A spanyol nem csak a levegőbe beszél, hiszen remekül teljesít, amióta átvette a viharos hirtelenséggel távozó Juan-Pablo Montoya helyét.

Persze de la Rosának iparkodnia is kell, hiszen a McLaren ajtaja előtt olyan tehetségek toporognak, mint a GP2-es sorozatban vitézkedő Lewis Hamilton, aki ráadásul már tíz éve kapcsolatban áll Ron Dennis-szel. A sokak által már a következő szezonban a Forma-1-be követelt Hamilton mellett Gary Paffett neve is felmerült az Alonso lehetséges utódjait felvonultató listán.

"Egyelőre nem tudom, hogy milyen lehetőségeim lesznek 2007-ben"- nyilatkozta de la Rosa még a hétvégi futamon, Isztambulban. "Mikor Ron Dennis csapatfőnökkel beszélek, utána mindig az az érzésem, hogy az idei szezon végigversenyzésére mindenképpen jók az esélyeim."

"Ami a következő évet illeti, csak annyit mondhatok, hogy jól érzem magam a McLarennél, és a jövőmet is itt képzelem el. De egyelőre ennyi, semmi konkrétum"- fejezte be a spanyol, akinek minden bizonnyal a hétvégén Törökországban is parádézó Lewis Hamilton lesz a legnagyobb riválisa a pilótaülésért folytatott harcban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről